Društvo

Radnici Čistoće povrijeđeni: Aktivirao se suzavac tokom pražnjenja kontejnera

Dva radnika Čistoće zadobila su lakše tjelesne povrede jer je prilikom pražnjenja kontejnera u Orijenskoj ulici na Murtovini došlo do aktiviranja suzavca, koji su nesavjesni i neodgovorni građani odložili, ne razmišljajući o posljedicama koje mogu prouzrokovati, saopšteno je iz ovog podgoričkog preduzeća.

Radnici Čistoće povrijeđeni: Aktivirao se suzavac tokom pražnjenja kontejnera
Portal Analitika/facebookIzvor

Kako ističu, srećom, kolege se, nakon ukazane ljekarske pomoći, osjećaju dobro, a Društvo je podnijelo krivičnu prijavu protiv NN lica.

Kako naglašavaju, ekipe Čistoće, pored kontinuiranog obavljanja redovnih poslova, po nalogu inspekcijskih službi, a u saradnji sa gradskim službama i preduzećima, svakog dana obavljaju poslove vraćanja u prvobitno stanje oštećene gradske imovine i javnih površina.

“Uništavanje komunalne opreme i nesavjestan odnos pojedinaca, koje je učestalo u prethodnom periodu, odnosi se na skoro svakodnevno devastiranje naše imovine – ispisivanje kontejnera, niša za kontejnere, prevrtanje i lomljenje kontejnera i sl.  Kako bi oštećenu komunalnu opremu vratili u prvobitno stanje, naše ekipe će biti maksimalno angažovane i narednih dana, uz još jedan poziv nesavjesnim pojedincima da čuvamo zajednička dobra koja su postavljena kako bi služila svim građanima, a naš grad bio što čistije i prijatnije mjesto za život”, poručili su oni.

Podsjećaju da njihovi zaposleni obavljaju jedan od najbitnijih komunalnih poslova, trudeći se da svima obezbijede što kvalitetnije uslove za život i rad, ne ugrožavajući ničija opredjeljenja po bilo kom osnovu, te mole pojedince da isto imaju u vidu i dozvole im da kvalitetno i odgovorno rade svoj posao.

 

Portal Analitika