Kultura

Predstava Šćeri moja sjutra na Velikoj sceni

U srijedu 5. februara u 20 sati na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta biće izvedena predstava ,,Šćeri moja ” Maje Todorović u režiji i adaptaciji Ane Vukotić.
Predstava Šćeri moja sjutra na Velikoj sceni
Portal AnalitikaIzvor

Scenografiju je uradio Aleksandar Vukotić, kostime Leo Kulaš, muziku Aleksandar Radunović Popaj a koreografiju Sonja Vukićević. Balša Poček je saradnik na dramaturgiji a izvršna producentkinja predstave je Nela Otašević.

Glumačku ekipu predstave čine: Vanja Jovićević, Mirko Vlahović, Varja Đukić, Slavko Kalezić, Dušan Kovačević, Goran Vujović, Stevan Radusinović, Slobodan Marunović, Danilo Čelebić, Zoran Vujović i Mišo Obradović.

U fokusu drame ,, Šćeri moja“ nalazi se položaj žene u savremenom svijetu i odnos prema ženskom djetetu. Sa ciljem da podstakne na razmišljanje i muškarce i žene, autorka je problematiku komada postavila u istorijski okvir.

Priča prati transformaciju knjeginje Zorke Petrović od djevojčice koja se igra loptom do odrasle žene udate za Petra I Karađorđevića. Na tom putu vidimo društvo u kome i danas živimo – svijet u kojem se žene još uvijek ne tretiraju isto kao muškarci.

Portal Analitika