Kultura

Dvoje kao jedno – zaljubite se u pozorište!

Sedmu godinu zaredom, februar će u Crnogorskom narodnom pozorištu biti u znaku akcije „Dvoje kao jedno – zaljubite se u pozorište“, koja podrazumijeva popust od 50% na ulaznice za sve programe u produkciji CNP-a. 
Dvoje kao jedno – zaljubite se u pozorište!
Portal AnalitikaIzvor

Februarski repertoar CNP-a čine predstave: „Čekajući Godoa“ Samujela Beketa u režiji Diega de Bree, „Šćeri moja“ Maje Todorović u režiji i adaptaciji Ane Vukotić, „Otvoren kraj“ Jovane Bojović u režiji Petra Pejakovića, „Ekvinocijo“ Iva Vojinovića u režiji Ivice Kunčevića, „The Beauty Queen“ Martina Makdone u režiji Ane Vukotić, „Smrt i djevojka“ Arijela Dorfmana u režiji Gorana Bulajića, „Očevi su grad(ili)“ Borisa Lješevića, „Samoubica“ Nikolaja Erdmana u režiji Veljka Mićunović, „Bure baruta“ Dejana Dukovskog u režiji Dejana Projkovskog, „Urbesna tragedija“ Dušana Kovačevića u režiji Veljka Mićunovića, i „Hamlet“ Vilijama Šekspira u režiji i adaptaciji Ane Vukotić.

U okviru programskog segmenta Cinema Studio biće prikazana dva filma: “Zviždači” i “To mora biti raj”. Film ,,Zviždači” režisera Corneliu Porumboiu je kriminalna komedija koja govori o Kristi, policijskom inspektoru iz Bukurešta kog lijepa Gilda uvlači u rizičnu pljačku, a da bi preživjeli moraju da nauče tajni jezik žviždača na španskom ostrvu Gomera.

“To mora biti raj” je komedija koju je režirao Elia Suleiman, inspirisan svojom domovinom – Palestinom. Ujedno i glavni glumac, Elia Suleiman odlučuje da započne novi život ali otkriva da ga Palestina prati kud god da krene. Njegov novi život pretvara se u komični niz grešaka.

U saradnji sa Muzičkim centrom Crne Gore, Crnogorski simfonijski orkestar će održati dva koncerta – 15. i 24. februara. U subotu 15. februara pod vođstvom dirigenta Fransoa Lopez-Ferera crnogorski simfoničari izvodiće djela J. Bramsa i R.Šumana, a 24. februara će, deseti put zaredom biti održan koncert ,,Pozdrav iz Austrije X” u saradnji sa ambasadom Austrije.

Pod dirigentskim vođstvom Uvea Tajmera uz crnogorske simfoničare nastupiće Brigita Šimon, sopran. Na programu će biti valceri, polke i marševi.

Ulaznice se mogu rezervisati i kupiti na zvaničnom web sajtu pozorišta www.ulaznice.cnp.me.

Portal Analitika