Crna hronika

Savjet: Policijski službenik iz Bara nije suspendovan

Policijski službenik I.Z. iz Bara nije suspendovan, kako su objavili pojedini mediji, niti se protiv njega vodi bilo kakav postupak, saopštio je Savjet za građansku kontrolu rada policije.


Savjet: Policijski službenik iz Bara nije suspendovan
MinaIzvor

Iz Savjeta su kazali da je obaveza građanske kontrole policije da blagovremeno identifikuje i spriječi neprofesionalno policijsko postupanje i odvratiti policiju od prakse koja je kompromituje i krši ljudska prava građana i policijskih službenika.

„Postupajući po inicijativi svog člana dr Vladmira Dobričanina, Savjet se interesovao za odnos starješina i kolega prema policijskom službeniku I.Z. iz Bara, koji je radno angažovan u Sektoru granične policije, regionalni centar Jug”, kaže se u saopštenju.

Iz Savjeta su podsjetili da su određeni mediji iznijeli niz podataka u vezi sa tim službenikom navodeći da je šikaniran i suspendovan od svojih starješina.

Savjet je, kako se navodi, i neposredno kontaktirao policijskog službenika I.Z. povodom navoda da su mu povrijeđena prava, kao i nadležne u Upravi policije.

„Policijski službenik I.Z. se nalazio na korišćenju godišnjeg odmora, nije suspendovan niti se protiv njega vodi bilo kakav postupak“, konstatovao je Savjet.

Iz tog tijela su kazali da su pretpostavljene starješine bez primjedbi na profesionalni angažman I.Z. i da se on danas javio u službene prostorije i najavio bolovanje, pa se shodno tome tako i vodi u rasporedu.

Starješine su mu saopštile da će ga angažovati kad prestanu razlozi njegovog bolovanja.

Iz Savjeta su ocijenili da će postupanje pretpostavljenih starješina prema I.Z. biti kolegijalno, korektno, profesionalno i zakonito.

Oni su osudili medijske navode kojima se iznose neprovjerene i netačne informacije sa jasnom namjerom da se nanese šteta crnogorskoj policiji.

Portal Analitika