Crna hronika

UP: Uhapšeno 16 lica, pronađeno oružje i municija

Službenici Uprave policije (UP) jutros su, postupajući na osnovu naredbe nadležnog suda, izvršili pretrese na 17 lokacija, prilikom čega je pronađeno oružje, saopšteno je iz UP.
UP: Uhapšeno 16 lica, pronađeno oružje i municija
Portal AnalitikaIzvor

Kako navode, policija je prilikom preduzimanja ovih radnji pronašla i privremeno oduzela oružje u ilegalnom posjedu – pušku i dva pištolja, određenu količinu municije, sredstava komunikacije i druge stvari i predmete.

"Pretresom stana B. B. (32) pronađena je puška sa isteklim oružnim listom i 32 komada municije različitog kalibra. Protiv njega je podnijeta prekršajna prijava zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o oružju. Prilikom pretresa stana M. K. (47) pronađena je municija kalibra 7,62 mm. On je uhapšen zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", stoji u saopštenju

Takođe, pretresom stana M. A. (28) pronađen je pištolj marke „Zastava“ sa isteklim oružnim listom i protiv njega je podnijeta prekršajna prijava zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o oružju.

pistolj1

"Policija je izvršila i pretres stana B. M. (28) kojom prilikom je pronađena municija, te je protiv njega podnijeta prekršajna prijava zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o oružju. Pretresom stana N. P. (48) policija je pronašla pištolj marke „Češka zbrojovka“. N. P. je uhapšen zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", navodi se u saopštenju.

Osim toga policija je izvršila pretrese stanova S. R., M. K. (38), D. M. (24), S. S. (36), S. Đ. (38), N. C. (31), G. K. (52), N. M. (31), B. P. (21), B. S. (18) i D. M. (29).

Oduzete stvari i predmeti biće predmet forenzičkih vještačenja.

pistolj2

„Policija raspolaže informacijama da su ove osobe učestovale u organizovanju i izvođenju napada na policajce u Golubovcima 29. decembra 2019. godine kao i zaprečavanju saobraćajnica paljenjem guma i obaranjem stabala. U toku su provjere i kriminalisitička obrada kao i operativno – istražne radnje na prikupljanju dokaza“, kazali su iz UP.

U službene prostorije Centra bezbjednosti Podgorica dovedeno je 16 lica među kojima je i Ratka Knežević (68), majka poslanika Demokratskog fronta (DF), Milana Kneževića, koja je, kako navode iz UP, prilikom preduzimanja službene radnje pretres stana i drugih prostorija ometala i omalovažavala službenike policije.

R. K. je lišena slobode zbog počinjenog prekršaja iz člana 11 Zakona o javnom redu i miru i biće u zakonskom roku privedena na saslušanje kod nadležnog sudije za prekšaje“, poručuju iz UP.

„U toku je kriminalistička obrada svih dovedenih lica, a u saradnji s nadležnim državnim organima sva lica za koja se steknu uslovi prekršajne ili krivične odgovornosti biće procesuirana u skladu sa zakonom“, zaključuje se u saopštenju dostavljenom našem portalu.

Portal Analitika