Politika

SNP: DPS da ne potpiruje sukobe među braćom i prijateljima

Odbor SNP Glavnog grada poziva DPS i njene čelnike da ne potpiruju sukobe među braćom i prijateljima, već da učine sve da se strasti u zemlji stišaju, kako bi sva goruća pitanja mogla da se rješavaju u duhu konstruktivne saradnje, tolerancije i razumijevanja.

SNP: DPS da ne potpiruje sukobe među braćom i prijateljima
Portal AnalitikaIzvor

U SNP-u navode da je sinoćnja proslava velikog uspjeha vaterpolista na Evropskom prvenstvu završena tužno i sramno.

“Grupa zavedenih i ostrašćenih navijača, odlučna da odbrani Crnu Goru od “neprijatelja“, napala je jednog devetnaestogodišnjaka u podgoričkom Siti kvartu i pretukla ga misleći da je pokazao tri prsta”, podsjećaju u SNP-u.

Kako su naveli, gradonačelnik Ivan Vuković, domaćin ovog okupljanja, nijednom riječju nije pokušao da zaustavi skanadalozno navijanje pojedinaca koji su poručili da će “ovih dana branit’ Crnu Goru od dušmana“.

“Naprotiv, čini se da je u tome prilično uživao, ali to govori samo o njemu i njegovim svjetonazorima. Sa druge strane, pamti podgorička mladost koliko je bio ažuran u prekrečavanju crnogorskih trobojki koje su iscrtane u brojnim naseljima Glavnog grada poslednjih dana”, kazali su u SNP-u.

Tužno je, ističu u SNP-u, na šta se svelo crnogorsko čojstvo i junaštvo, o kojem je tako lijepo pisao Marko Miljanov.

“A još je tužnije što je ponovo u centru zbivanja ista vrhuška, koja ne preza ni od od čega kako bi što duže opstala na vlasti. Postoji samo jedna razlika: „dušmani“ nisu isti. Zaboravlja gradonačelnik da su njegov šef Đukanović i družina devedesetih godina, u vrijeme kad su bili veliki Srbi, proganjali i prebijali one koji su bili za nezavisnu Crnu Goru, a danas kao veliki Crnogorci „brane“ državu od Srba i Srpske pravoslavne crkve”, kazali su u SNP-u.

Oni očekuju da će crnogorska policija u rasvjetljavanju napada na pomenutog mladića biti jednako brza i efikasna kao i onda kada je, po nalogu Vukovića, suzavcima rastjerivala Podgoričane koji su slikali i tijelima branili trobojku kralja Nikole.

“Nadamo se da u ovom slučaju neće biti zaključeno da se radi o djelu „neznanih junaka“, te da će svi oni koji su podigli ruku na nedužnog momka biti adekvatno procesuirani i sankcionisani. U suprotnom, smatraćemo da zvanična vlast i policija stoje iza cijelog slučaja”, ističu u SNP-u.

Isto tako, ne odobravaju kamenovanje kolone automobila koja se sa crnogorskim zastavama kretala ka Cetinju i apeluju na vinovnike tog čina da se urazume i ne udaraju na svoje sugrađane.

Portal Analitika