Gojković i BK Budva obilježili 2019.

Bokserski savez Crne Gore danas je u svojim prostorijama u Podgorici proglasio najuspješnije za prošlu, 2019. godinu.
Foto: Fejsbuk
Foto: Fejsbuk
Sportski portaliIzvor

Prošla godina protekla je u znaku fantastične Bojane Gojković, koja je 1. juna u rumunskom Galatiju savladala Italijanku Sofiju Maconi, čime je odbranila titulu šampiona Evrope u juniorskoj konkurenciji.

Najbolja mlada sportistkinja Crne Gore za 2018. i 2019. je očekivano osim nagrade za najbolju juniorku dobila i pehar za najboljeg boksera 2019. godine.

Godinu je obilježio i njen klub - Budva - najbolja seniorka je Tamara Radunović, mlada takmičarka Nina Radenović, junior Damjan Liješević, a školarac Andrija Brajković.

U BK Budva otišla su i priznanja za najboljeg trenera, a to je Nikola Ružić, najbolji bokserski radnik je Aleksandar Klemenko, inače predsjednik BK Budva.

Budvanima je pripalo i priznanje za najbolji klub i najuspješniji kolektiv na prvenstvu Crne Gore za 2019. godinu.

Nagrađeni su i Andrija Mrdak iz Bokserskog kluba Bijelo Polje, koji je najbolji pionir, Edin Alković iz Bokserskog kluba Podgorica je najbolji mladi takmičar, a njegov klupski drug Kenan Husović je najbolji senior.

Nagradu za najboljeg sudiju dobio je Đorđije Perović, koji je već godinama najbolji bokserski arbitar sa internacionalnim iskustvom.

Portal Analitika