Košarka

Košarkaški svijet se oprostio od "Crne Mambe"

Vijest da je u helikopterskoj nesreći poginuo jedan od najboljih košarkaša svih vremena za samo nekoliko minuta promijenila je raspoloženja građana širom svijeta.
Košarkaški svijet se oprostio od "Crne Mambe"
bbc, espnIzvor

Mnogi su rifrešovali društvene mreže u nadi da će vijest biti lažna, ovog puta to nije bio slučaj.

Teška noć za ljubitelje košarke iz čitavog sveta, koji su se satima opraštali od Crne Mambe.

"Ostavljam košarku", napisao je kratko Pol Džordž, zvijezda Los Anđeles Klipersa.

Brajant je čitavu karijeru proveo u Los Anđeles Lejkersima, čineći čuveni tandem sa Šakilom O'Nilom.

"Ne postoje riječi kojima mogu da opišem bol kroz koji prolazim sa ovom tragedijom gubitka moje nećake Điđi i brata Kobija. Volim vas i nedostajaćete. Moje saučešće porodici Brajant i porodicama ostalih putnika u letjelici. Nije mi dobro trenutno", napisao je Šek.

Na društvenim mrežama oglasili su se NBA zvijezde iz čitavog regiona - svi oni su odrastali u Kobijevo vrijeme i svima je Crna Mamba bila uzor.

"Ovo ne može da bude tačno", istakao je Luka Dončić, Slovenac iz Dalas Maveriksa i jedan od najboljih košarkaša današnjice.

A slično je reagovao i i as crnogorske selekcije i Orlando Medžika.

"Molitve za porodicu Brajant! Ne mogu ni da zamislim kroz šta sada prolaze... Počivajte u miru Kobi i Điđi", istakao je crnogorski reprenzetativac Nikola Vučević.

Na Tviteru se oglasio i Kamerunac Džoel Embid, koji nastupa za Filadelfija Seventisikserse. Embid je poznat po tome da je košarku počeo da trenira prilično kasno - sa 15 godina.

"Čovječe ne znam uopšte odakle da počnem... Počeo sam da igram košarku zbog Kobija nakon što sam gledao finale 2010. godine. Nikada prije toga nisam gledao košarku i to finale je bio ključni trenutak mog života. Želio sam da budem kao Kobi. Nevjerovatno sam tužan sada", istakao je on.

Od Brajanta su se oprostile i brojne nekadašnje NBA zvijezde... Sve legenda do legende.

"Šokiran sam. Riječima nije moguće opisati. Jednostavno nevjerovatno tužan i tragičan dan", napisao je čuveni Buls, Skoti Pipen.

"Šokiran sam ovim vijestima. Bio si prava legenda i prijatelj. Počivaj u miru Kobi, moje misli i molitve su sa njegovom ženom i djecom", napisao je Toni Parker.

"Šokiran sam što sam ču vijesti o smrti mog prijatelja Kobija Brajanta. Mislima sam sa njegovom ženom Vanesom, djecom i Lejkers porodicom", dodao je Denis Rodman.

"Užasnut sam... Moj veliki brat... Ne mogu, jednostavno ne mogu da vjerujem", istakao je Španac Pau Gasol, koji je sa Brajantom osvojio dvije titule.

"Nedostajaćeš nam, brate. Moje misli su sa porodicom Brajant u ovom teškom trenutku. Počivaj u miru", naveo je Džejson Kid.

Brojne NBA zvijezde prokomentarisale su ovu tragediju za ESPN:

 

Portal Analitika