Zanimljivosti

Ljubavna priča nastradalog košarkaša: Kobi i Vanesa nedavno dobili četvrtu djevojčicu, slavili bi 20 godina braka

Otišao je velikan svjetske košarke Kobe Bryant. Preminuo je u padu svog privatnog helikoptera u Kalifoniji. 
Ljubavna priča nastradalog košarkaša: Kobi i Vanesa nedavno dobili četvrtu djevojčicu, slavili bi 20 godina braka
Portal AnalitikaIzvor

U padu su poginuli svi putnici helikoptera, prema prvim procjenama s Kobeom je letjelo još najmanje troje ljudi, a posljednje informacije spekuliraju o ukupno devet putnika. Vijest je donio TMZ. Prema pisanju svjetskih medija, Peoplea i NY Timesa te TMZ-ja, portparoli pokojnog sportiste potvrdili su da je život izgubila i njegova kći Gianna.

Prema dosadašnjim informacijama, život su izgubili putnici i osoblje, potvrđena je smrt petoro ljudi. Uzrok pada helikoptera još nije poznat, no sve se glasnije govori kako je mogući uzrok magla.

Već godinama se zna da je Kobe za svoja putovanja koristio helikopter, koristio ga je i dok je još aktivno igrao za Lejkerse.

Prema dosadašnjim informacijama američkih medija, Kobeova supruga Vanessa Bryant nije bila među putnicima.

Kobe Bryant i njegova Gianna iza sebe su ostavili suprugu i majku Vanessu i tri djevojčice - Nataliju, Biancu te novorođenu Capri. Djevojčicu je dobio nedavno, u junu 2019. godine. Veliku radost Bryantu je pričinjavala njegova porodica - tragično poginula kćer Gianna naslijedila je njegov talent i ljubav prema košarci pa su otac i kći stalno zajedno pohodili utakmice.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

My Gigi

A post shared by Kobe Bryant (@kobebryant) on

 

 Bryant i njegova voljena Vanessa činili su najpopularniji NBA par, a da se ova tragedija nije dogodila, proslavili bi uskoro i 20. godišnjicu braka. Vjenčali su se jako mladi, Vanessi je bilo tek 18, a Kobeu 22 godine. Niko od njegove porodice nije došao na svadbu, imali su problema s time da im se sin ženi tako mlad, no košarkaš je odabrao. Njegova porodica približila im se kada su dobili prvu kćer.

U braku su imali problema, svojevremeno je Bryant priznao nevjerstvo, no supruga mu je tada oprostila i par je ostao nerazdvojan. Pred kraj života Kobe je uživao u porodici, zasluženoj penzijii i zarađenom novcu.

Ovaj košarkaš smatra se jednim od najvećih košarkaša svih vremena. Njegova ostvarenja nadilazila su svijet sporta. Za kratki film 'Dear Basketball' 2018. godine osvojio je i Oscara.

 

Portal Analitika