Društvo

Načelnik Centra bezbjednosti Podgorica: Na svako nasilje policija će odgovoriti

Načelnik Centra bezbjednosti Podgorica Milovan Pavićević poručio je da će policija na sistemski način obezbijediti svaki vid javnog okupljanja i garantovati bezbjednost svim učesnicima koji na miran način javno ispoljavaju mišljenja i opredeljenja, kao i svim ostalim građanima koji ne dijele takvo mišljenje i nijesu prisutni na javnim okupljanjima.
Načelnik Centra bezbjednosti Podgorica: Na svako nasilje policija će odgovoriti
PobjedaIzvor

“Sa druge strane, svaki oblik nasilja imaće efikasan odgovor policije i drugih državnih organa kroz sprovođenje zakona shodno utvrđenim nadležnostima, u cilju odbrane Ustavom i zakonom utvrđenog javnog poretka, očuvanja mira i stabilnosti države i zaštite lične i imovinske sigurnosti građana”, rekao je on za Pobjedu.

Kako je dodao, policija je tokom 2019. godine obezbjeđivala 167 javnih okupljanja i 177 javnih priredbi, od čega je 101 bio sa povećanim bezbjednosnim rizikom. Na svim tim javnim skupovima i javnim priredbama prisustvovalo je 222.000 građana.

Na pitanje koliko je osoba procesuirano zbog incidenata tokom okupljanja građana početkom godine povodom usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti, on je rekao da  je području nadležnosti Centra bezbjednosti Podgorica ečtrdeset pet osoba privedeno zbog izazivanja incidenata.

 

 

Portal Analitika