Abiznis

Ivanović: Radovi na gradilištu petlje Smokovac su vrlo intezivni

Završene konstrukcije dva podvožnjaka i jednog nadvožnjaka, potporni zidovi...
Ivanović: Radovi na gradilištu petlje Smokovac su vrlo intezivni
Portal AnalitikaIzvor

''Radovi na gradilištu buduće petlje Smokovac su vrlo intezivni. Na lijevoj obali Morače završene su konstrukcije dva podvožnjaka i jednog nadvožnjaka, potporni zidovi, armiranobetonski. Izvode se trenutno radovi na izgradnji zidova od armirane zemlje kao i instalacije slabe i jake struje kao i hidrotehničke instalacije. Na desnoj obali Morače intezivno se izvode zemljani radovi na izgradnji kosine, visine i do 50 metara, ukupne količine iskopa od prilike 400.000 kubika od kojih je 40 odsto već urađeno'', kazao je šef nadzora Jovan Invanović.

Kako Ivanović dodaje na gradilištu je angažovan veliki broj radnika, te da se brojni radovi privode kraju što će dati uslove za dalji nastavak radova.

''Najznačajniji dio ovog objekta je most dužine 150 metara sa tri raspona od 60 i 45, dva po 45 gdje se vidi da su oporci i obalni stubovi već u završnoj fazi. Takođe neki stubovi su već u poodmakloj fazi. Cjevasta skela, robusna konstrukcija, je takođe u završnoj fazi i za nekih 10 do 15 dana i ona će biti privedena kraju kako bi se stekli uslovi za kasniju izgradnju konstrukcije. Radovi koji su prethodili ovim radovima, kao pripremni radovi bili su izmejštanje postojećih visokonaponskih i niskonaponskih dalekovoda, to je uspješno odrađeno tako da su se stekli svi uslovi za dalji nastavak radova na ovoj lokaciji. Na gradilištu je angažovan veliki broj radnika, trenutno ih je oko 150 i sa nekih preko 60 raznih mašina koje su uključene u svakodnevni posao'', zaključuje Ivanović.

 

Portal Analitika