Region

LUČIĆ: Jasna namjera da korisnicima Supernove ne daju Sport klub, Novu sport i Novu S

SBB kablovski operater (Junajted grupa) zabranio je kablovskim operaterima koji posluju pod brendom Supernova da emituju kanale N1 i Sport klub, iako je Telekom Srbija izrazio  namjeru da emituje kanale Junajted grupe i to su pisano potvrdili, ali ponudu i prijedlog ugovora sa druge strane nijesu dobili.
LUČIĆ: Jasna namjera da korisnicima Supernove  ne daju Sport klub, Novu sport  i Novu S
Portal AnalitikaIzvor

Koordinator za internet i multimediju Telekom Srbija Grupe Vladimir Lučić ističe da samo od Junajted grupe zavisi da li će korisnici operatera Supernova moći da gledaju Sport klub, N1, Nova S i Nova sport.

U razgovoru za beogradsku Politiku ervjuu Lučić je rekao i da bi do konačnog dogovora moglo da dođe ako bi Junajted medija konačno poslala zvaničnu ponudu i prijedlog ugovora Telekomu Srbija, što iz te firme nikada nijesu uradili. On je naveo da je „Telekom Srbija“ izrazio namjeru da emituje kanale Junajted grupe i da su to pisano potvrdili.

Objašnjavajući šta se to događa među kabovskim operaterima u Srbiji, Lučić je podsjetio da je SBB kablovski operater (Junajted grupa) zabranio kablovskim operaterima koji posluju pod brendom Supernova da emituju kanale N1 i Sport klub.

-Da budem precizan, zabranili su nam da emitujemo njihove kanale. Učinili smo sve što je u našoj moći da dođe do dogovora. Prihvatili smo sve komercijalne uslove njihove ponude, ali ni to nije bilo dovoljno. Tražili su da se teritorijalno ograničimo, što nije u skladu sa zakonom, i značilo bi da određeni korisnici „Radius Vektora“ ili „Kopernikusa“ imaju Sport klub i N1, a drugi to nemaju. Takođe nam je bila vrlo bitna i garancija kvalliteta sadržaja na Sport klubu. Naime, “Junajted grupa” ni po koju cijenu nije htjela da nam ponudi Nova sport, koji promoviše kao kanal gdje će biti najbolji sportski sadržaj. Nama je bila bitna garancija da će i Sport klub, koji uzimamo na tri godine, ostati sa kvalitetnim saržajem, a da se neće desiti da sav kvalitetan sadržaj ode na Nova sport i da tako prevarimo korisnike. Izrazili smo i spremnost da čitav „Telekom Srbija” emituje kanale “Junajted Grupe”, uključujući Nova S, Nova sport i N1, i to smo pisano potvrdili.

-Nažalost, ponudu u pisanoj formi i predlog ugovora za „Telekom Srbija” nijesmo dobili - kazao je Lučić, i dodao da su se, kao posljednji pokušaj obratili  i vlasnicima ,Junajted grupe”, „BC partnersu' i opet iskazali spremnost da prihvate komercijalne uslove.

Lučić je podsjetio i da su, dok ne dođe do potpisivanja ugovora, ponudili da pod postojećim uslovima samo na dva mjeseca „Supernovi” produže pravo gledanja ,Junajted medija” kanala.

-Time smo evidentno pokazali spremnost za postizanje cjelovitog rješenja, jer u našem posljednjem predlogu ,Junajted medija” nije imala nikakav rizik.  Odgovor je bio - da smo dobili zahtjev za momentalno gašenje signala. Čak su nam zaprijetili da će nas tužiti za pirateriju ukoliko ne ugasimo njihove kanale. Za sve ovo imamo materijalne dokaze. Postoji li jača činjenica da neko neće dogovor od toga  da nijesu željeli da nam produže pravo na  samo dva mjeseca do postizanja konačnog dogovora – kazao je Lučić i dodao da ja razumije biznis odluku SBB-a, odnosno “Junajted grupe“, da ne daju konkurenciji svoje kanale, ali ne razumije pokušaj spinovanja i politizaciju ovog događaja i prljavu kampanju u kojoj se konkurecija vrijeđa.

Na pitanje da li je Junajted grupa tražila 50 odsto skuplju mjesečnu naknadu i naplatu penala od 18,5 miliona eura, on je potvrdio da su to tražili, ali je dodao i da su  zbog korisnika ipak pristali i na tu Junajtedovu cijenu.

- Mi smo pristali, a oni su zbog svojih neiskrenih namjera upali u problem, jer zapravo nijesu željeli da nam daju svoje kanale.  Ako govorimo o cijeni, mi smo prihvatanjem finansijskih uslova tokom pregovora sa ,Junajted grupom” već pokazali spremnost da platimo sve njihove kanale. Ali, ponoviću, kanale. Našim korisnicima je isključeno 17 kanala, a ne jedan. I mi želimo da im vratimo sve kanale i uvrstimo dva nova Nova S i Nova sport. Budimo iskreni, ovdje je očigledno riječ o tome da se našim korisnicima ne daju Sport klub, Nova sport kao ni Nova S – ponovio je Lučić.

Portal Analitika