Politika

DF: Mandić nije rekao da su na litijama samo naše pristalice

– Nije prvi put da se pogrešnim i zlonamjernim interpretiranjem onoga što kaže Andrija Mandić pokušava udariti i na Demokratski front (DF) i Crkvu u Crnoj Gori. Zlonamjernio pokušaj DPS-a, RTCG-a i pojedinih medija i portala da poture Andriji Mandiću da je rekao da su na crkvenim litijama samo pristalice DF-a, još jedna je u nizu nečasnih radnji ovih subjekata i mi hoćemo da to demantujemo – poručuju iz DF-a.
DF: Mandić nije rekao da su na litijama samo naše pristalice
Portal AnalitikaIzvor

Oni navode da na litije širom Crne Gore izlazi 150 hiljada ljudi, a da je DF na poslednjim izborima osvojio 80 hiljada glasova, tako da, kažu, Mandić ni u kom slučaju nije rekao da su na litijama samo pristalice DF-a.

– Na litijama je vjerni narod iz Crne Gore koji brani svoje svetinje i mi iz DF-a jesmo među njima, ali to nikako ne znači, niti smo ikada rekli da smo tamo samo mi iz DF-a, jer to ne bi bila istina. Znamo da je DPS u problem što zagrljene sa svojom braćom na ulicama gradova prepoznaje i svoje članove i da zbog toga plasiraju ove vrste neistina. To što nas DPS prepoznaje kao najvećeg protivnika pa ovakvim spinovima želi da nam naudi, nas ni najmanje ne tangira – ocjenjuju iz DF-a.

Demanti, kažu, upućuju zbog vjernog naroda koji izlazi na ulice.

– Od kojih nismo sa svima politički jedno, ali u našoj Crkvi jesmo i ostaćemo jedno i pored pokušaja onih iz vrha DPS-a koji su iz Crkve izopšteni da nas posvađaju i pomute. Molimo građane da ne nasijedaju na ovakve spinove i poturanja, jer mi po pitanju odbrane naše Crkve pratimo ono što radi sama Crkva i njeni arhijereji, kao što rade i svi vjerni ljudi ovih dana – zaključuju iz DF-a.

Portal Analitika