Politika

Nakon Čučke, ostavku u Crnogorskoj podnio i Ivica Kaluđerović

Nakon Miodraga Čučke, ostavku na sve funkcije u Crnogorskoj podnio je i drugi potpredsjednik te stranke Ivica Kaluđerović, zbog čega je u srijedu veče zasijedalo predsjedništvo Crnogorske, saznaje Pobjeda.
Nakon Čučke, ostavku u Crnogorskoj podnio i Ivica Kaluđerović
PobjedaIzvor

Ivica Kaluđerović, u kratkoj izjavi za Pobjedu, nije potvrdio, ali ni demantovao ove navode.

On je kazao da ne želi ništa da komentar iše do ponedjeljka kada bi, kako je rekao, sve trebalo da bude utvrđeno.

“Ja ne bih ništa da komentarišem do ponedjeljka, dok sve ne bude utvrđeno. Tada mogu da vam dam izjavu i odgovorim na konkretna pitanja. U stranci teku pripreme za redovni kongres i to je sve što za sada mogu da vam kažem. Razgovaraćti narednih dana sa predsjednikom i drugim funkcionerima u stranci, pa onda mogu da vam se javim”, kazao je Kaluđerović.

Pobjedi je, međutim, više izvora iz Crnogorske potvrdilo daje Kaluđerović ostavku podnio još krajem minule godine u otprilike isto vrijeme kada je to učinio i Miodrag Čučka.

>>> Čučka napustio Crnogorsku: Sve je izgubilo smisao <<<

Na zvaničnom vebsajtu Crnogorske među rukovodstvom nema više imena Ivice Kaluđerovića.

Razlozi su, prema saznanjima Pobjede, isti kao i u slučaju Čučke-lično neslaganje sa politikom koju u posljednjih godinu vodi lider te partije Vladimir Pavićević.

“Svašta se dešava u Crnogorskoj. Tu će vjerovatno uskoro da se dese i neke ogromne promjene. Činjenica je da dobar dio članstva ne podržava politiku Pavićevića i da u Crnogorskoj već neko vrijeme ne postoji konsenzus. Ljudi koji su u Crnogorskoj bili od njenog osnivanja ne mogu da stanu iza Pavićevića u trenutku kada on, umjesto sa članovima svoje partije, odluke donosi u dogovoru sa Demokratama i šeta u litijama Mitropolije crnogorsko-primorske. Oni smatraju da tako nešto ne priliči lideru partije koja nosi ime Crnogorska”, naveo je izvor Pobjede.

Ivica Kaluđerović je na drugom redovnom kongresu Crnogorske izabran za potpredsjednika te partrije, da bi početkom februara 2018. godine, odlukom Pavićevića, bio imenovan i za njegovog zamjenika. Jedno vrijeme obavljao je i funkciju predsjednika opštinskog odbora Crnogorske na Cetinju.

Portal Analitika