Društvo

Moleban u Cetinjskom manastiru, grupa građana okupljena kod crkve na Ćipuru

Moleban u znak protesta
Moleban u Cetinjskom manastiru, grupa građana okupljena kod crkve na Ćipuru
Portal AnalitikaIzvor

U Cetinjskom manastiru večeras se održava moleban u znak protesta protiv Zakona o slobodi vjeroispovijesti. Moleban služi episkop dioklijski Metodije.

Nekoliko stotina metara od manastira, grupa građana se okupila kod crkve na Ćipuru. Njihovi predstavnici su istakli da su došli kako bi bili sigurni da litije u Cetinju neće biti. Između manastira i crkve na Ćipuru je grupa policijaca.

Podsjetimo Mitropolija crnogorsko-primorska odustala je juče od litije na Cetinju, zbog povećanog bezbjedonosnog rizika.

Takođe, na Cetinju je juče održan protestni skup povodom najavljene litije Mitropolije crnogorsko-primorske SPC, koja je u međuvremenu i otkazana. To nije spriječilo brojne građane Prijestonice i Nikšića, koji su juče došli da im pruže podršku, da izraze svoje protivljenje mirnom šetnjom gradskim ulicama.

"Cetinje je tu da sačuva obraz Crne Gore, ovo je grad u koji je dobrodošao svako dobronamjeran, ovo je grad koji zna čije je srce. Ukoliko bude potrebe i dalje ćemo se okupljati. Na svaku inicijativu koju smatramo nedobronamjernom odgovorićemo ovako- mirno i dostojanstveno", poručeno je juče sa skupa
 

Portal Analitika