Politika

Kovačević: Već sjutra veče Njegoševa Crna Gora izlazi na ulice

Današnji događaj na Cetinju ostaće usamljeno ostrvce u moru pravoslavne Crne Gore, poručuju iz DF-a.
Kovačević: Već sjutra veče Njegoševa Crna Gora izlazi na ulice
Portal AnalitikaIzvor

Grupa građana organizovala je danas na Cetinju protestnu šetnju od spomenika Lovćenska Vila do kružnog toka na izlazu iz grada zbog najavljenog sjutrašnjeg molebana i litije Srpske pravoslavne crkve u Prijestonici. Iz Mitroplije crnogorsko-primorske SPC ranije danas je saopšteno da je najavljani dogadjaj otkazan iz bezbjednosnih razloga.

“Cilj ovakvih okupljanja jeste da se definitivno raskrsti sa njegoševskom Crnom Gorom i da se krene putem unijaćenja i kroatizacije naše zemlje. Sreća pa će današnji događaj na Cetinju ostati usamljeno ostrvce u moru pravoslavne Crne Gore koja se vraća Njegošu, Svetom Petru i Svetom Vasiliju”, poručio je portparol NSD-a i funkcioner DF-a Marko Kovačević.

On kaže da se Cetinje danas upisalo u istoriju, kako ističe Kovačević, “beščašća novim antipravoslavnim i antinjegoševskim skupom”.

“Ali već sjutra veče Njegoševa Crna Gora izlazi na ulice gradova i pokazuje da je ovo pravoslavna zemlja, a ne zemlja guvernadurovića koji su izdali pravoslavlje. Takvi pokušaji više neće proći, jer je osim ovog današnjeg izuzetka narod jedno u svojoj Crkvi”, zaključio je Kovačević.

Portal Analitika