Košarka

"Vučice" sjutra na megdan Banovićima

Košarkašice Budućnosti Bemax otputovale su danas za Banoviće, gdje će sjutra protiv istoimene ekipe, koja je šampion Bosne i Hercegovine odigrati meč 14. kola WABA lige.
"Vučice" sjutra na megdan Banovićima
Portal AnalitikaIzvor

Banovići su vezali tri poraza, od Partizana, Montane i Celja, tako da su i teoretski van borbe za fajnal for, pa je izvjesno da će nastojati da kao šestoplasirani završe ligu i usresrede se na domaći plej-of, dok su ,,vučice” u nevjerovatnoj seriji od 10 pobjeda.

Upravo zahvaljujući toj seriji Podgoričanke su praktično ostvarile cilj i do kraja ligaškog dijela samo teoretski treba da potvrde plasman. Prvi u nizu obaveznih trijumfa je sjutra u Banovićima.

-Napravile smo dobar niz, uspjele da savladamo sve konkurente u borbi za fajnal for na svom terenu i sada u mnogo boljem raspoloženju očekujemo finiš ligaškog dijela. U dobroj smo poziciji, ali ništa nije završeno. Baš zbog toga veoma ozbiljno pristupamo meču u Banovićima, svjesne da iako imamo ulogu favorita moramo dati maksimum, kako bi došle do potrebne pobjede - kazala je Nikolina Džebo, krilni centar Podgoričanki.

,,Vučice” su imale pauzu od skoro mjesec zbog dva neodigrana meča, što se osjetilo na igru izabranica Vladana Radovića u prošlom kolu protiv Orlova. Ali, sada u duelu protiv drugog tima iz Bosne i Hercegovine, ,,plave” vjeruju da će pokazati napredak u igri.

-Očigledno je bilo da je pauza uticala na našu formu i ritam koji smo imali. Ali, već od meča u Banovićima nastojaćemo da pokažemo napredak i da ponovo dižemo formu. U svakom slučaju, nema opuštanja, od starta moramo nametnuti svoj stil i agresivnom igrom da ih uvedemo u svoj ritam, kako im ne bi dozvolili da nam naprave probleme - rekla je kapitenka Nikolina Babić.

Utakmica Banovići - Budućnost Bemax igra se sjutra u Banovićima, sa početkom u 18.30 časova.

Portal Analitika