Region

Državljanin Srbije na prevaru pobjegao hrvatskim policajcima

Iz KBC "Sestara milosrdnica" u Zagrebu u nedjelju je pobjegao pritvorenik remetinečkog zatvora Ivan Đorđević (31), državljanin Srbije.
Državljanin Srbije na prevaru pobjegao hrvatskim policajcima
Jutarnji.hrIzvor

Kako javljaju zagrebački mediji, on je iskoristio trenutak dok je bio u toaletu i napustio je bolnicu gdje je bio na liječenju, potvrđeno je u Ministarstvu pravosuđa Hrvatske.

Potvrđeno je i da se sve dogodilo u nedjelju oko 11:15 h, javlja "Jutarnji list".

Pritvorenik je bio pod direktnim nadzorom dvojice pravosudnih policajaca.

On je bio nepravosnažno osuđen na četiri godine zatvora zbog krijumčarenja ljudi, a pritvor mu je određen riješenjem Opštinskog suda u Novom Zagrebu broj K-418/2019.

O njegovom bjekstvu odmah su obavješteni i svi granični prelazi, a sad će se daljom istragom ustanoviti je li beg bio planiran, ima li pomagača ili više njih, te je li napustio Hrvatsku.

Kako saznaje "Jutarnji", on je u bolnici bio na liječenju i pod nadzorom pravosudnih policajaca, ali je u jednom trenutku rekao da je nešto progutao i kako bi se ustanovilo o čemu je riječ, on je zatražio u jednom trenutku da ode do toaleta i nakon toga je nestao.

Ministarstvo pravosuđa Hrvatske utvrđuje sve okolnosti bijega pritvorenika, te eventualnu odgovornost pravosudnih policajaca, a policijska uprava zagrebačka je izdala nalog za raspisivanjem potjernice za odbjeglim.

Portal Analitika