Abiznis

Safet Kočan direktor Uprave pomorske sigurnosti

Vlada Crne Gore imenovala je Safeta Kočana za direktora Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama.
Safet Kočan direktor Uprave pomorske sigurnosti
Portal AnalitikaIzvor

Kočan, po obrazovanju diplomirani menadžer, je bio  dosadašnji v.d.direktora ove uprave.

U obrazloženju predloga ministar saobraćaja je naveo, da je Uprava za kadrove objavila javni konkurs dana 01.11.2019. godine, za popunu radnog mjesta direktora Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama, te da nakon sprovedene provjere kompetencija, znanja i sposobnosti kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa, na Listi za izbor kandidata od 25.12.2019. godine, našao se Safet Kočan, koji je jedin zadovoljavao uslove predmetnog konkursa, sa ostvarenih 41 bod.

Dana 13.01.2020. godine, ministar saobraćaja i pomorstva obavio razgovor sa kandidatom Safetom Kočanom i da je prilikom podnošenja ovog predloga cijenio da je Kočan stekao dovoljno iskustva u rukovođenju Upravom pomorske sigurnosti i upravljanja lukama i uputio se u problematiku pomorske sigurnosti i zaštite mora od zagađenja, te upravljanja lukama.

Vlada Crne Gore je razmotrila i prihvatila predlog rješenja Komisije za kadrovska i administrativna pitanja i, saglasno svojim ovlašćenjima iz člana 33 stav 2 Zakona o državnoj upravi, donijela rješenje o imenovanju Safeta Kočana za direktora Uprave.

Portal Analitika