Politika

DPS Bijelo Polje: Demokratija i država su najveće svetinje

Na jučerašnjem sastanku OO DPS Bijelo Polje, kome je prisustvovao gradski koordinator i zamjenik predsjednika partije Duško Marković, razgovaralo se na aktuelne političke teme. Potvrđeno je puno jedinstvo OO DPS Bijelo Polje i iskazana podrška Vladi i državnim organima u realizaciji programa partije, čija su osnova načela beskropromisna borba za državu CG kao multietničko i multikofesionalno društvo sa jednakim pravima za sve građane bez obzira na religijske i druge razlike, saopšteno je Portalu Analitika sa sastanka.
DPS Bijelo Polje: Demokratija i država su najveće svetinje
Portal AnalitikaIzvor

“OO DPS Bijelo Polje osudio je manipulacije koje dolaze sa određenih domaćih i inostranih adresa koje žele destabilizovati državu, te ugroziti mir i prosperitet kojim se Crna Gora nezaustavljivo približava porodici evropskih naroda, kojoj prirodno pripada. Građani Bijelog Polja nastaviće da skladno žive u miru i slozi kao i vjekovima do sada, a manipulatorima ostavljamo da žive srednjovjekovne snove o teokratiji kao nedopustivoj dominaciji religije nad savremenom i demokratski izabranom svjetovnom vlašću”, navodi se u saopštenju DPS-a. 

Poručili su da “samo građani u demokratskom i zakonitom procesu mogu birati vlast koja im nudi prosperitet i garantuje ljudska i svojinska prava”. 

“Jednom riječju, demokratija i država kao zajednička kuća svih njenih građana najveća su svetinja savremene evropske civilizacije kojoj neotuđivo pripadamo”, zaključuje se u saopštenju. 
 

Portal Analitika