Politika

Knežević: Rođenim očima sam vidio Rakočevića ispred Crkve Svetog Marka

– Kad god se prethodnih dana Vlada oglašavala da nešto demantuje i proglasi neistinom, tad je najviše lagala i u stvari potvrđivala da se plaši od istine. I ko god bi ovih dana saopštio istinu, bili to poslanici Demokratskog fronta (DF) ili nezavisni novinari, odmah bi po nalogu zarobljenog tužilaštva bili hapšeni. Zato kad god Vlada upali Tviter, svima u Crnoj Gori mrkne. Tako su juče bezuspješno pokušali da me ubijede kako ne treba da vjerujem svojim očima koje su ispred Crkve Svetog Marka u Beogradu vidjele Vuka Rakočevića, već treba da vjerujem njihovom Tviteru – saopštio je poslanik i jedan od lidera DF-a, Milan Knežević.
Knežević: Rođenim očima sam vidio Rakočevića ispred Crkve Svetog Marka
Portal AnalitikaIzvor

Knežević tvrdi da su ga partijske kolege obavijestile da je Rakočević maskiran šalom i kapom bio prisutan na skupu podrške Srpskoj pravoslavnoj crkvi (SPC) u Crnoj Gori u organizaciji Studentskog kluba Pravnog fakulteta ispred Crkve Svetog Marka.

– U strahu da ne bude primijećen, poslije izvjesnog vremena uputio se do Birčaninove ulice ili tačnije restorana Mali Pariz. Iako veoma dobro zna da mu u Beogradu ne prijeti nikakva opasnost, sve vrijeme se uznemireno osvrtao, jer je izgleda dobio poruku da ga je Milan Knežević prozvao na skupu. Uočavajući nelagodu zato što je prepoznat, konzul Rakočević je nesvjesno otkrio metodologiju službenika crnogorske ambasade u ʼopserviranjuʼ skupova podrške SPC u Crnoj Gori koji se organizuju u Beogradu. Uz crnogorskog konzula slične skupove opservira i izvjesni Nenad Pejović, službenik u ambasadi. Nakon toga Rakočević i Pejović sačinjavaju izvještaje i dostavljaju ih ambasadoru Tarzanu Miloševiću koji ih otpravlja nadležnima u centrali Ministarstva vanjskih poslova u Podgorici – saopštio je Knežević.

On kaže da dozvoljava mogućnost da je Rakočević ispred Crkve Svetog Marka bio da iskaže podršku SPC u Crnoj Gori.

– Uostalom, to su objavili i pojedini crnogorski mediji, posebno potencirajući njegova hodočašća u Hilandar i Visoke Dečane. I zbilja je logično da jedan Moračanin čiji su preci učestvovali u zidanju manastira Morače – lavre Nemanjića, bude na skupu podrške svetorodnom duhovnom nasljeđu prvog srpskog arhiepiskopa Svetog Save. Zato mu se ovim putem javno izvinjavam što sam pomislio da je po nalogu ANB-a došao da špijunira građane prisutne na skupu. Eto, sad čitava crnogorska javnost, posebno ona režimska, koja me napada da sam radikalan i isključiv, treba da me pohvali kako sam spreman da priznam grešku kad pogriješim, jer kako kažu stari Zećani: ʼHomer nekad zadrijemaʼ - zaključio je Knežević.

Podsjetimo, Ambasada Crne Gore u Srbiji juče je demantovala Kneževićeve tvrdnje da je konzul Crne Gore Vuk Rakočević prisustvovao skupu u Beogradu.

Portal Analitika