Crna hronika

Slavica Šćekić podnijela Strazburu tužbu protiv Crne Gore

Slavica Šćekić, sestra ubijenog policijskog inspektora Slavoljuba Šćekića, podnijela je Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu tužbu protiv države Crne Gore zbog povrede prava na suđenje u razumnom roku u predmetu protiv optuženih za ubistvo njenog brata.
Slavica Šćekić podnijela Strazburu tužbu protiv Crne Gore
Portal AnalitikaIzvor

„Naime, moja porodica i ja 14 godina trpimo nepravdu, kroz nerazumno dugo suđenje, ali i nemogućnosti da se takva nepravda spriječi preduzetim pravnim sredstvima. Tokom sudskog postupka porodica se pravnim sredstvima borila protiv svih nepravilnosti od strane sudija koji su vodili sudski proces i koji su vršili opstrukciju sudskog postupka, te tako prouzrokovali njegovo odugovlačenje do beskonačnosti. Naime, sudije su pravile procesne greške, gubile CD sa snimkom iskaza saslušanja zaštićenog svjedoka i pravile greške u kucanju presuda, a sve s ciljem da porodica odustane od borbe za pravdu, pa da nakon odustajanja sud oslobodi optužene od optužbe“, saopštila je Šćekić našem portalu.

Ona poručuje da njena porodica nikad neće odustati od borbe za pravdu, bez obzira na prepreke na koje nailazi na putu do nje.

„Višestrukim ukidanjem presuda, stvorena je osnovana sumnja o postojanju namjere pravosudnih organa o opstrukciji krivičnog postupka, a sve u namjeri da ga obesmisle, kako bi zbog razočarenja u pravosudni sistem Crne Gore porodica odustala od pravde. Imajući u vidu sve gore pomenuto, podnijela sam tužbu Evropskom sudu za ljudska prava protiv države Crne Gore“, zaključila je Šćekić.

Podsjetimo, Vrhovni sud Crne Gore ukinuo je krajem decembra prošle godine presudu za ubistvo inspektora Šćekića i predmet vratio Apelacionom sudu na ponovno odlučivanje.

Portal Analitika