Region

Dvije godine od ubistva Olivera Ivanovića

Na današnji dan prije dvije godine u Kosovskoj Mitrovici je ubijen Oliver Ivanović. Još nije utvrđeno ko su nalogodavci i počinioci ovog zločina.
Dvije godine od ubistva Olivera Ivanovića
RTSIzvor

Na Olivera Ivanovića pucano je 16. januara 2018. godine sa više hitaca u leđa, dok je ulazio u stranačke prostorije u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice.

Dovezen je u bolnicu u besvjesnom stanju. Ljekari su pokušali da ga reanimiraju, ali je Ivanović podlegao povredama. Obdukcioni nalaz je tada pokazao da je ubijen sa šest metaka.

Još nije utvrđeno ko su nalogodavci i počinioci ovog zločina. Kosovsko specijalno tužilaštvo podnijelo je krajem prošle godine Osnovnom sudu u Prištini optužnice protiv šest osoba.

Iz Beograda je više puta saopšteno da Priština nije željela da odgovara na upite srpskih državnih organa u vezi sa istragom i dokazima.

Ivanovićeva supruga Milena Ivanović je za RTS uoči godišnjice rekla da od nadležnih institucija u Prištini nije dobila mnogo informacija o ubistvu Olivera Ivanovića i da je detalje uglavnom saznavala iz medija i od ljudi iz Prištine koji su mogli da joj proslijede informacije.

Portal Analitika