Crna hronika

Uhapšeni Jovan Pavićević i Dragan Krulanović

U Austriji i Njemačkoj uhapšene su dvije osobe iz Crne Gore, saopštila je Uprava policije.
Uhapšeni Jovan Pavićević i Dragan Krulanović
Portal AnalitikaIzvor

Po međunarodnim potjernicama Crne Gore uhapšeni su Jovan Pavićević (31) iz Nikšića i Dragan Krulanović(57) iz Nikšića.

"Kriminalistička policija je, nakon raspisane međunarodne potjernice, sa partnerskim službama više zemalja među kojima je i Austrija, sprovodila aktivnosti ciljanog traganja, te prikupila saznanja o više lokacija u državama gdje se skrivao J.P. Ovo lice je, po operativnim saznanjima policije, član organizovane kriminalne grupe.

J.P. je lišen slobode po potjernici NCB Interpol Podgorica 12. janura u Austriji, a potražuje se zbog izdržavanja kazne zatvora od tri godine na koju je osuđen zbog krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i krivičnog djela teška krađa.

Kroz ciljano traganje i međunarodnu policijsku saradnju službenici crnogorske policije i nadležnih njemačkih službi u Njemačkoj 9. januara je lišen slobode D.K. On se potražuje po potjernici NCB Interpol Podgorica radi izdržavanja preostalog dijela kazne zatvora  od godinu na koju je osuđen zbog krivičnog djela nedozvoljena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga", navodi se u saopštenju policije. 

Portal Analitika