Crna hronika

Rodića i kolege terete za prevaru, ne i za stvaranje kriminalne organizacije

Viši sud obustavio je postupak protiv advokata Gorana Rodića njegovih kolega Siniše Gazvode i Marije Radulović, za stvaranje kriminalne organizacije ali je potvrdio dio optužnice Specijalnog tužilaštva kojim se ovi okrivljeni, tereta za krivično djelo prevara u pokušaju. To je za Pobjedu kazala savjetnica za odnose sa javnošću Višeg suda Aida Muzurović.
Rodića i kolege terete za prevaru, ne i za stvaranje kriminalne organizacije
PobjedaIzvor

Protiv stava prvog navedenog rješenja može se, kako je kazala,  izjaviti žalba Apelacionom sudu Crne Gore u roku od 3 dana od dana prijema pismenog otpravka rješenja, dok protiv drugog stava navedenog rješenja žalba nije dozvoljena.

Iz tužilaštva su ranije tvrdili da su u istrazi prikupili materijalne dokaze koji sumnjiče advokata Rodića da je zajedno sa kolegama za određeni novčani iznos ponudio dijelu menadžmenta kompanije "A2A" da podmiti glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića da iskoristi svoje diskreciono pravo i ne pokrene krivični postupak protiv njih.

Tužilac Katnic ranije je kazao da je Rodić ugovorio posao kojim bi dobio 600.000 eura ukoliko bi ga nagovorio da ne pokrene krivični postupak protiv "A2A". On je kazao da za sve tvrdnje ima utemeljenje u dokazima i iskazima svjedoka. Sa druge strane, advokati Rodić, Gazivoda i Radulović kategorički su negirali neosnovane optužbe tužilaštva tvrdeći da u poslovnom odnosu sa "A2A" nijesu radili ništa nezakonito.

Portal Analitika