Svijet

Trampa ne zanima da li će Iran pristati na pregovore, Hezbolah hoće osvetu

Dok američkog predsjednika Donalda Trampa ne zanima da li će Iran pristati na pregovore sa SAD-om, Hezbolah najavljuje da je vrijeme da počnu da rade na osveti za ubistvo generala Kasema Solejmanija.
Foto: REUTERS/Tom Brenner
Foto: REUTERS/Tom Brenner
N1Izvor

Zapovjednik Čuvara revolucije, iranske ideološke vojske, izjavio je da svrha napada 8. januara na američke ciljeve u Iraku nije bila da ubiju neprijateljske vojnike.

General Hosein Salami na zatvorenoj sjednici iranskog parlamenta, prema video snimku koji je prikazala državna televizija, izjavio je da je cilj bio materijalno uništenje izazvano ispaljivanjem raketa, jer su željeli da pokažu da su nadmoćniji od neprijatelja i da mogu napasti bilo koju tačku koju izaberu.

Američki predsjednik Donald Tramp poručuje da ga "uopšte ne zanima" hoće li Iran pristati na pregovore sa Sjedinjenim Državama, nakon što je njegov savjetnik Robert O'Brajen sugerisao da će Teheran morati da pristane na razgovore jer neće imati drugog izbora.

U međuvremenu, vođa Hezbolaha Hasan Nasralah poručuje da je vrijeme da se saveznici Irana okupe i počnu da rade na osvećivanju Solejmanijeve smrti.

Portal Analitika