Politika

VUČIĆ: Ponosan sam na srpski narod u CG koji drži podignuto glavu

Spreman sam uvijek da razgovaram sa Đukanovićem, ali mi moramo da brinemo o 28,73 odsto Srba u Crnoj Gori, istakao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.
VUČIĆ: Ponosan sam na srpski narod u CG koji drži podignuto glavu
B92/Pink TVIzvor

On je na pitanje o odnosu njega i predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića rekao da je u interesu da se posao radi za dobrobit svih.

"Uradili smo Srpsku kuću koju niko nije htio u Crnoj Gori, izdvojili smo novac za srpske institucije, ne ugrožavajući suverenitet Crne Gore. Ja nikada nijesam bio u zvaničnoj posjeti toj zemlji. Razgovarao sam sa Đukanovićem u Tirani i iznio sam svoj stav, on je rekao svoj. Žao mi je što se vladajuća partija u Crnoj Gori naljutila i to se vidi iz njihovog saopštenja. Spreman sam uvijek da razgovaram sa Đukanovićem, ali mi moramo da brinemo o 28,73 odsto Srba u Crnoj Gori. Uvijek kažem ako imate neki racionalan odgovor ponudite ga, a ako ne - onda ga pronađite u budućnosti. Ponosan sam na srpski narod u Crnoj Gori koji drži podignuto glavu", istakao je Vučić.

Vučić je dodao i da koliko ima onih koji ga optužuju što nije podigao "sjekiru na Crnu Goru" toliko ima i onih koji govore da je napao Crnu Goru.

 

Portal Analitika