Košarka

Lejkersi slavili bez Lebrona i Dejvisa, Milvoki ne da vrh

Nastavljaju sa sjajnim igrama Los Anđeles Lejkersi i Milvoki Baksi.
Lejkersi slavili bez Lebrona i Dejvisa, Milvoki ne da vrh
Sportski portali Izvor

Lejkersi čak i kada igraju bez dvije najveće zvijezde Lebrona Džejmsa i Entonija Dejvisa pokazuju da mogu mnogo, a upravo su bez njih dvojice slavili u Oklahoma Sitiju protiv Tandera 125:110.

Tačno 10 godina prošlo je od posljednje titule za Lejkerse, a svima je jasno da ovaj tim ima šampionski mentalitet. Iako bez dva najvažnija igrača ekipa iz Grada anđela bila je silovita u prvoj četvrtini, koju je dobila 41:19. poslije toga Tanderi nijesu uspjevali da se spuste ispod 20 poena minusa sve do posljednje četvrtine.

Ali ni u jednom trenutku nije ugrožena pobjeda Lejkersa i poslata je svim ostalim ekipama da u ovoj ekipi ima još mnogo talenta.

U odsustvu Džejmsa i Dejvisa Kajl Kuzma, kome se konstantno mijenja sredina, bio je najzapaženiji sa 36 poena. Ražon Rondo bio je na pragu tripl dabla sa 21 poenom, 12 skokova i osam asistencija, a Dvajt Hauard imao je dabl dabl učinak od 12 poena i 14 skokova.

Na drugoj strani po 24 poena postigli su Danilo Galinari i Šai Gildžes-Aleksander.

Lejkersi su ubjedljivo prvi na Zapadu sa skorom 32-7, dok su Tanderi sedmi sa 22-17.

Los Anđeles Lejkersi ređaju pobjede, ali ih ređaju i Milvoki Baksi. Dvije franšize na samom vrhu lige dijeli samo jedna pobjeda, a ekipa iz Viskonsina ne želi tako lako da izgubi tu prednost.

Posljednju u nizu pobjeda lider Istoka zabilježio je na neugodnom gostovanju u Oregonu, protiv Portlanda. Bar se očekivalo da bude neugodno. Međutim, Baksi su kontrolisali utakmicu cijelim tokom i došli do lake pobjede 122:101.

Kod pobjednika jeste najefikasniji kao po običaju bio Janis Adetokumpo sa 32 poena, a imao je još i 17 skokova i šest asistencija, ali nije bio sam. Sjajne role imali su Kris Midlton sa 30 poena (4/4 za tri poena) i Erik Bledso sa 29.

Na drugoj strani Demijan Lilard je bio najefikasniji sa 26, dok je Si Džej Mekolum zabeležio 20 poena. Mario Hezonja je meč završio sa dva poena i po skokom i asistencijom.

Milvoki je suvereni lider Istoka sa skorom 35-6, sa pobjedom više u odnosu na Lejkerse. Portland je 10. na Zapadu sa skorom 16-24.

Boston je bio ubjedljiv u Ti Di Gardenu protiv Nju Orleansa 140:105, dok je Čikago u divizijskom derbiju u gostima slavio protiv Detroita 108:99.

Portal Analitika