Fudbal

Ibrino samopouzdanje oživjelo Milan, trijumf "rosonera" na Sardiniji

Rosoneri su oživjeli na suncu Sardinije, nanijeli četvrti uzastopni poraz Kaljariju, i možda nagovijestili da trka za mjesto koje vodi u evropska takmičenja za njih nije izgubljena – 2:0.
Foto: Sky Sports
Foto: Sky Sports
Sportski portali / MozzartsportIzvor

Jednu od najboljih utakmica u sezoni odigrao je tim Stefana Piolija, iskoristivši loš momenat Kaljarija i debelu minus fazu domaćina.

Kada se podvuče crta Milan je slavio prilično rutinski, i konačno upisao tri boda. Prvi put još od 8. decembra kada je pala Bolonja.

Kroz težak period je od tog momenta prošao Milan, ali tragovi traumatičnog perioda nijesu mogli da se vide na licu gostiju.  

Zaraženi Ibrahimovićevim samopouzdanjem igrači Milana su još u prvom  poluvremenu mogli da dođu do prednosti. Junak je bio pomenuti Ibrahimović čiji šut glavom je završio na stativi.

Milan je u pravom trenutku došao do prednosti. Namazano je Kastaljeho izveo prekid – brzim pasom ka Leau je doprinio da Milanov ofanzivac napadne Kaljarijevu nepostavljenu odbranu. Lijepo je reagovao i obradovao svoje navijače.

Zadovoljni bi bili navijači Milana bilo kakvom pobjedom, ali im je trenutak inspiracije Zlatana Ibrahimovića zasladio ionako lijep utisak.

Postizao je Ibrahimović efektnije golova u karijeri, ali ovaj na pas Tea Ernandeza će se pamtiti.

Posebno što je prvi start u novom klubu Ibrahimović zaokružio golom.

 

Portal Analitika