Društvo

Jovanović: Portali In4s i Borba plasiraju lažne vijesti ali Tužilaštvo ne reaguje

Portali I4rs i Borba posljednjih mjeseci namjerno plasiraju lažne vijesti, možda čak i gore od one koju je objavio portal Fos, ali nije bilo reakcije Tužilaštva, ocijenio je za Nova M Milan Jovanović iz Digitalno forentičkog centra.
Jovanović: Portali In4s i Borba plasiraju lažne vijesti ali Tužilaštvo ne reaguje
Portal AnalitikaIzvor

On dodaje da je FOS media trenutno  u centru pažnje zbog objavljene lažne informacije, koja je kako Vlada tvrdi imala za cilj da izazove paniku, te hapšenja glavne urednice Anđele Đikanović, ali da postoji nekoliko medija u Crnoj Gori koji prednjače u širenju lažnih vijesti.


“U posljednjih mjesec, dva, ali i znatno unazad, imamo portale koji namjerno i planski širenje određene sadržaje, prije svega sa namjerom zbunjivanja, dezinformisanja javnosti, a tu prije svega mislim na portale In4s i Borbu, koji šire ništa manje opasne sadržaje od onoga što je došlo iz FOS media, možda čak i gore, ali nikada nijesmo naišli na reakciju tužilaštva ili bilo kojeg nadležnog organa, po pitanju ovih portala”, kazao je on. 

Protiv portala In4s pokrenut je postupak od strane Agencije za elektronske medije zbog, kako je naveo Ranko Vujović, govora mržnje.

“AEM je nadležan za portale i mi smo uspjeli da skoro sve portale registrujemo kod Agencije, pa se znaju osnovne informacije o njima. In4s to odbija da uradi. Mi smo se nekoliko puta obraćali sa zahtjevom da dostave te informacije. Na kraju smo se obratili policiji, pogotovo poslije nedozvoljenih medijskih sadržaja, koje su plasirali posljednjih dana i čekamo odgovore policije”, kazao je on.

 

Portal Analitika