Fudbal

Mundo Deportivo: Barsa za Olma nudi 30, a ne 10 miliona eura

Dani Olmo, najbolji i najskuplji igrač zagrebačkog Dinama i dijete Barselone, želja je njegovog matičnog kluba. Međutim, Mundo Deportivo iz Barselone otkriva da se španski prvak okrenuo Olmu zato što mu je prvi izbor za pojačanje veznog reda preskup.
Mundo Deportivo: Barsa za Olma nudi 30, a ne 10 miliona eura
Index.hrIzvor

Fabian Ruiz, dvije godine je stariji (23) od Olma, ali i duplo skuplji. Odlični veznjak ponikao je u Betisu, za koji je odigrao 59 utakmica prije nego što je u ljeto 2018. prešao u Napoli uz odštetu od 30 miliona eura. Tamo je sakupio 62 nastupa, osam golova i pet asistencija, postao standardni reprezentativac Španije i želja Reala i Barselone.

Aurelio De Laurentis, predsjednik italijanskog kluba, za njega traži između 70 i 80 miliona eura. Ruizu je odštetna klauzula u Napoliju 100 miliona eura, ali Barseloni bi ga prodali uz navedeni popust, pišu Katalonci.

Dodaju da je Barselona već pregovarala s Napolijem oko Ruizovog transfera, ali da joj je uprkos tome što je za njega i dalje zainteresovana, preskup i zato se okrenula Daniju Olmu. Njega ističu kao "čvrstu rezervnu opciju" za pojačanje veznog reda i računaju da će Olmov transfer olakšati to što on želi da se vrati u Barselonu. 

Mundo Deportivo demantuje medijsku špekulaciju koja je posljednjih dana izazvala veliku pozornost, da je Barselona za OIma ponudila Dinamu samo 10 miliona eura: 

"Barselona za njega nudi 30 miliona eura, ali Dinamo traži 40. Tih 10 miliona razlike su preostala prepreka realizaciji transfera", piše Mundo Deportivo.
 

Portal Analitika