Društvo
  • Portal Analitika/
  • Društvo /
  • Amfilohije: Sveštenici iz Albanije zaustavljeni na granici kada su rekli da idu na liturgiju, sramota onih koji su to naredili

Amfilohije: Sveštenici iz Albanije zaustavljeni na granici kada su rekli da idu na liturgiju, sramota onih koji su to naredili

Mitropolit crnogorsko-primorski  Amfilohije služio je sa sveštenstvom centralnu Božićnu Liturgiju u sabornom hramu Vaskrsenja Hristovog u Podgorici. Liturgiji je prisustvovao i ambasador Srbije Vladimir Božović.
Amfilohije: Sveštenici iz Albanije zaustavljeni na granici kada su rekli da idu na liturgiju, sramota onih koji su to naredili
Portal AnalitikaIzvor

On je, kako je objavljeno na sajtu Mitropolije, rekao da ga raduje što je narod sve bliži poznanju svete istine, posebno u Crnoj Gori.

„To se pokazalo i ovih dana u pripremi postom i molitvom, i molitvenim podvigom pripreme za ovaj veliki i sveti praznik kroz one hodove kroz ovaj grad i širom Crne Gore koji su se odrazili na sve ljude i na sve narode u Evropi“, rekao je on.

 

Posebno je pozdravio sveštenike iz Albaske pravoslavne crkve Nikolu i Aleksandra Petanija koji su , kakos e navodi, donijeli blagoslov Arhiepiskopa albanskog Anastasija.

hram2

 

Mitropolit je dodao da su  istovremeno donijeli i žalost, jer su ulazeći u Crnu Goru bili zaustavljeni na našem graničnom prelazu kada su rekli da idu na Liturgiju u Podgoricu.

„Sramota je to onih koji su to naredili. Nije kriv taj koji je bio na granici, već oni koji su mu naredili da se tako bezumno i nečovječno ponaša prema sveštenicima naše Pravoslavne crkve“, poručio je Amfilohije.

Rekao je da se taj bezbožni, bratomrzački i bratoubilački duh nažalost ponovo povampiruje na našim prostorima.

„Ali, slava Bogu, slabašan je on, a sve je više Božjega Duha, Duha Hristovoga, Duha koji priziva mir i ljubav, i zajednicu među ljudima koja ukida sve podjele među ljudima i narodima zemaljskim“, kazao je Mitropolit Amfilohije.

Portal Analitika