Društvo

Metodije: Narod na ulicama je najveće čudo koje sam vidio u našoj zemlji

Vjernici i sveštenstvo Mitropolije crnogorsko-primorske (MCP), naložili su danas badnjake ispred Cetinjskog manastira.
Foto: Portal Analitika
Foto: Portal Analitika
Portal AnalitikaIzvor

Mitropolit crnogorsko-primorski, Amfilohije, pozvao je nakon nalaganja badnjaka igumana Cetinjskog manastira, Metodija, da se obrati građanima.

„On je došao iz bolnice, sa VMA, bio je desetak dana tamo, dobio je malo batina zajedno s drugima na Đurđevića Tari. On je episkop dioklijski, i to pokazuje da ova crkva postoji od vremena cara Konstantina, a ne od juče“, istakao je mitropolit.

Episkop Metodije je, čestitajući okupljenima Badnji dan, rekao da je „narod možda jedini u ovom trenutku na cijelom svijetu koji je prepoznao, i čak nesvjesno, izašao na ulice za svoju egzistenciju, ne samo biološku i fizičku, već i duhovnu, da zna šta je smisao našeg života“.

„Progovorili su naši preci, okupili su nas ćivot Svetog Vasilija i Svetoga Petra Cetinjskog, izveli su taj divni narod na ulice, desetinama hiljada. Zbog toga sam radostan, jer sam vidio najveće čudo u svom životu koje se desilo u našoj zemlji; možda u ovom trenutku jedino u cijelome svijetu. To je ono što treba da očuvamo i održimo da bi se Hristos rodio u srcima našim“, poručio je on.

Među okupljenim građanima ispred Cetinjskog manastira – kojih je, prema procjeni naše reporterke, bilo nekoliko stotina – bili su i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF), Andrija Mandić, i biznismen Miodrag Daka Davidović. Pristigle su i Mandićeve kolege iz DF-a, Slaven RadunovićJovan Vučurović i Milutin Đukanović.

Nalaganju badnjaka prisustvovali su i funkcioneri Demokrata, Dragan Krapović i Momo Koprivica, kao i lider Prave Crne Gore, Marko Milačić.

Danas je, u isto vrijeme (15 časova), na udaljenosti od svega nekoliko stotina matera, ispred Dvora kralja Nikole, badnjake nalagala i Crnogorska pravoslavna crkva (CPC). Policija se, zbog bezbjednosnih razloga, nalazila između Dvora i Manastira.

Današnjem nalaganju badnjaka prisustvovao je i ambasador Srbije, Vladimir Božović.0601davidovicmandic0601davidovic0601amfilohije0601manastir20601manastir3
Portal Analitika