Društvo

Mrvaljević osudio skrnavljenje zastave: Neodgovoran i primitivan čin

Džudo reprezentativac i osvajač brojnih medalja Srđan Mrvaljević, osudio je čin skrnavljenja crnogorske zastave u Beogradu. On je rekao da je u pitanju neodgovoran i primitivan čin.
Mrvaljević osudio skrnavljenje zastave: Neodgovoran i primitivan čin
Portal AnalitikaIzvor
"Pokušaj paljenja zastave na teritoriji Crne Gore u stranoj državi, odnosno ambasadi Crne Gore u Beogradu je neodgovoran i primitivan čin par pojedinaca koji najoštrije osudjujem. Borio sam se za Jugoslaviju, SCG i Crnu Goru, volio svaku zastavu i ponosno pjevao svaku himnu", naveo je Mrvaljević na Fejsbuku. screenshot-20200103-203002-facebook

Dodao je da razlike u drugačijem doživljaju i percepciji istorije i različita tumačenja njenih činjenica su pravo svakog čovjeka.

"Ipak, ona nikome ne daju pravo da ne poštuje sadašnjost, unutrašnja pitanja i simbole jedne države. Sportisti Crne Gore i Srbije su mnogo puta do sada u međusobnim duelima pokazali kako se bori za svoju državu, ali i kako se poštuje protivnik, njegova himna i zastava, poručio je slavni džudista.

To bi trebalo da bude putokaz svim ljudima u svim sferama života. "Učini sve najbolje sto možes za svoju državu,ali poštuj sve druge drzave."

"Siguran sam da Crnu Goru i Srbiju danas vode snažni i mudri politički lideri koji ce uprkos pritiscima kao i uvijek do sada pronaći pravo resenje kojim neće ugroziti dalji prosperitet i razvoj svojih država, a u isto vrijeme smanjiti tenzije i garantovati bezbjednost svojim građanima", zaključio je Mrvaljević.

 

Portal Analitika