Region

Uhapšen Malčanski berberin

Ninoslav Jovanović, poznatiji kao "Malčanski berberin", uhapšen je danas u policijskoj akciji na području Malče.
Uhapšen Malčanski berberin
RTS/Blic/BetaIzvor

Osumnjičeni za otmicu Monike Karimanović, uhvaćen je kod groblja u njegovom rodnom selu Malča, javlja RTS.

Prema trenutno dostupnim informacijama, vjeruje se da je on prespavao u sjeniku te kuće, a viđen je kad je izašao, kako se sumnja, u potrazi za hranom, piše Blic.

"Izašao sam iz kuće i sreo se oči u oči sa njim. Bio je sav prljav, u nekoj sivoj jakni i dosta iscrpljen", rekao je mještanin Malče u čijoj kući je viđen Jovanović.

Vlasnik domaćinstva u čijem se sjeniku skrivao Jovanović kaže da je primijetio da su bale sijena razbacane, a prije toga su bile složene, te pretpostavlja da je bjegunac spavao u sijenu:

"Istrčao je iz dvorišta kroz kapiju. To je sigurno bio on, poznajem ga", rekao je on.

Jovanović se od početka avgusta vodi kao nestalo lice, a policija je naknadno došla do saznanja da je prebivao na različitim lokacijama. Nakon što je za njim raspisana potjernica zbog sumnje da je oteo dvanaestogodišnju djevojčicu, policija i građani su tragali 17 dana, sve dok konačno nije uhapšen.

Za poslednje 23 godine ovo je treći put da policija traga za Ninoslavom Jovanovićem. Prvi put je potraga organizovana 1996. godine, kada je silovao jednu ženu i četrnaestogodišnju devojčicu. Poslije višednevne potrage po šumama i vikendicama, Jovanović je uhapšen i osuđen na deset godina zatvora.

Po izlasku iz zatvora silovao je dvanaestogodišnju devojčicu, nakon što ju je dva dana držao zatočenu. Dok je bio u bjekstvu pokušao je da siluje još jednu dvanaestogodišnju djevojčicu, ali ju je spasio drvosječa.

Zbog silovanja i pokušaja silovanja osuđen je na 15 godina zatvora, međutim, odlukom Vrhovnog suda, kazna mu je smanjena na 12 godina.

Po drugom izlasku iz zatvora Jovanović je uznemiravao žene preko društvenih mreža i zbog toga je bio u pritvoru pet mjeseci. Na slobodi je od januara 2019.

Njegova poslednja žrtva je dvanaestogodišnja Monika Karimanović, koju je držao zatočenom 10 dana. Ona je i dalje na bolničkom liječenju i sa njom radi tim psihologa.
 

Portal Analitika