Košarka

MIJOVIĆ: Pokazujemo neozbiljnost, padovi i oscilacije u igri su zabrinjavajući

Budućnost Voli pobijedila je u Kopru Primorsku 78 - 75 u dramatičnoj završnici, ali su ostale brige za trenera Petra Mijovića zbog velikih oscilacija u igri njegovog tima.
MIJOVIĆ: Pokazujemo neozbiljnost, padovi i oscilacije u igri su zabrinjavajući
Portal AnalitikaIzvor

- Zabrinjavajuće je da nam se već u trećoj uzastopnoj utakmici dešava ista stvar da u ranoj fazi meča imamo 20-ak razlike i to djeluje dosta dobro, ali nam se dešava ozbiljan pad u kojem ne nalazimo način da se adaptiramo i da odgovornije uđemo u izvršavanje osnovnih zadataka u oba pravca. To je jako zabrinjavajuće i za ozbiljnu analizu. Kao trener i neko ko je odgovoran za funkcionisanje tima na terenu snosim najveću odgovornost - rekao je Mijović poslije utakmice u Sloveniji.

Iako je Primorska imala mnogo problema u posljednje vrijeme, nakon čega je ostala bez nosilaca igre i trenera Golemca, pokazala se kao nezgodan rival.

- Primorska je čvrst protivnik. Mi smo od kompletne Primorske izgubili u dobroj utakmici u Podgorici. Ostali su bez dosta igrača, ali su i bez toga nastavili da igraju dobro. Oni su i protiv Partizana i Zvezde bili 30 minuta u utakmici - kazao je Mijović.

Potom je ponovo govorio o usponima i padovima njegove ekipe.

- Imali smo 20 razlike na kraju prvog poluvremena, ali ćemo ozbiljno da analiziramo zašto smo na trećem uzastopnom gostovanju dozvolili ovakve padove. Na diobi smo prvog mjesta, ali pokazujemo neozbiljnost, s obzirom gdje se nalazimo. Svaka pobjeda je korak ka plej-ofu, a i to bi doveli u pitanje da smo večeras izgubili. Čestitam Primorskoj na svemu učinjenom ove sezone i vjerujem da će u godinama koje dolaze biti pravi tim, koji zaslužuje respekt - poentirao je trener Budućnosti Voli.

"Plavi" će u sljedećem 15. kolu gostovati ekipi Krke.

Portal Analitika