Region

Vučić Markoviću: Nije li zaprepašćujuće kad hapsite Mila Božovića zbog trobojke na kući

Predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, pitao je danas crnogorskog premijera, Duška Markovića, povodom njegove izjave da je zaprepašćujući odnos vlasti u Srbiji prema Ambasadi Crne Gore u Beogradu, da li je zaprepašućujuće to što je samo 1.000 policajaca čuvalo ambasadu.
FOTO: DRAGAN KUJUNDŽIĆ / TANJUG
FOTO: DRAGAN KUJUNDŽIĆ / TANJUG
Portal AnalitikaIzvor

Vučića je sa konferencije za medije u Beogradu – na kojoj je saopštio da ipak neće doći u Crnu Goru za Badnji dan – pitao Markovića „nije li zaprepašćujuće to kada hapsite Mila Božovića, menadžera u Budvi, jer je na svoju kuću istakao srpsku trobojku”.

„Nije li zaprepašujuće to što zabranjujete i što se u pojedinim crkvenim krugovima dogovarate da se izbaci zastava SPC i srpska zastava sa svakog skupa, pa zato nećete vidjeti nigdje na nekim područijima Crne Gore našu trobojku sa ocilima? Nije li zaprepašćujuće to što nema nijednog važnog Srbina na nekom važnom mjestu? Nije li zaprepašcujuće to što niste pitali narod kada ste priznali neizvnost Kosova? Nije li zaprpašcujuće to što su iz Crne Gore slali svoje zvanične delagacije u Knin na proslavu Oluje, da slave što je 250.000 Srba prognano iz Hrvatske?”, pitao je Vučić.

On je rekao da je Srbija na sve mirno reagovala poštujući odluke Crne Gore.

„Onda ste ste drznuli da nam držali pridike iako smo radili sve po Bečkoj konvenciji i sve po najvšim međunarodnim standardima da bi zaštitili vašu amasadu. Šta je trebalo, da zatvorimo Knez Mihajlovu ulicu? Nijedan čovjek nije htio da upadne u ambasadu, niti je pokazao agresivne namjere osim nekoliko neodgovornih ljudi koji su htjeli da pale zastavu”, poručio je Vučić.

Portal Analitika