Crna hronika

Tokom praznika uhapšena 43 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola

Zbog vožnje pod dejstvom alkohola (više od jednog promila alkhola u krvi), tokom predhodna tri dana, uhapšena su 43 vozača.
Tokom praznika uhapšena 43 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola
Portal AnalitikaIzvor

Iz Uprave policije (UP) su kazali da se u Crnoj Gori tokom novogodišnji praznika (31. decembra 2019. – 02. januara 2020.) dogodilo 39 saobraćajnih nezgoda, u kojima su četiri lica zadobila teške tjelesne povrede dok je 16 lica zadobili lake tjelesne povrede.

„I pored brojnih apela, upozorenja i najava  pojačanih kontrola učesnika u saobraćaju, zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola (više od jednog promila  alkhola u krvi),  tokom predhodna tri dana, od strane saobraćajne policije su, u skladu sa zakonom lišena slobode i zadržana 43 vozača“, navodi se u saopštenju UP.

Dodaju da će saobraćajna policija i u narednim danima, kroz  pojačano prisustvo i mobilnost na najfrekventnijim saobraćajnicama i kritičnim dionicama puta, nastojati da prvenstveno, preventivnim ali i represivnim aktivnostima  doprinese nesmetanom i bezbjednom odbijanju saobraćaja.

„Još jednom apelujemo na vozače da uz dodatan oprez i strpljenje, poštujući saobraćajne propise, upravljaju vozilom bez alkohola u organizmu i na taj način doprinesu svojoj i bezbjednosti ostalih učesnika u saobraćaju“, zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika