Politika

Albanci Odlučno : Osudjujemo neprimjereni napad na crnogorsku Ambasadu u Beogradu

Koalicija Albanci Odlučno ocijenila je da napad na crnogorsku Ambasadu i paljenje zastave neprihvatljivo i za svaku osudu.
Albanci Odlučno : Osudjujemo neprimjereni  napad na crnogorsku Ambasadu u Beogradu
Portal AnalitikaIzvor

“Paljenje zastave Crne Gore, nije odraz i odnos prema njoj, nego pokazatelj nekulture i anticivilizacijskog ponašanja. Tamo gdje se pale zastave nema napretka ni kulture i dijaloga”, navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, ljudi na vlasti u Srbiji moraju pokazati svojim primjerom i reagovanjem da Srbija nije takva država.

“Zastavu Crne Gore mogu da pale figurativno ali neće uspjeti da ugroze drzavnost, medjunacionalni i medjuvjerski sklad koji imamo.  Gradjanska Crne Gora je odbranila sve vrijednosti koje simbolizuje i zastava koju su pokusali da pale i sigurni smo da ce se oduprijeti i njima i onima koji podržavaju ovakve radnje”, kaže se u saopštenju.

Kako se dodaje, nijednog vjernika ne interesuje ko je vlasnik bogomolje, vjernika interesuje mir, ljubav, blagostanje a ove koji pokušavaju preko vjere da politički profitiraju, proći će kao sto su prošli i njihovi prethodnici, kao veliki gubitnici.

“Pozivamo na uzdrzanost, da se slavi Božić u miru i ljubavi a mi kao i uvjek daćemo doprinos da Crna Gora kao gradjanska država položi i ovaj ispit, ne ulazeći u detalje sporenja ali braneći zastavu Crne Gore kada bude potrebno!”, navodi se u saopštenju.

 

Portal Analitika