Politika

Amfilohije odbio da se sastane sa Vučićem?

Mitropolit Crnogorsko primorski Amfilohije odbio je susret sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Crnoj Gori na Badnji dan, piše portal vidovdan.org blizak vrhu Srpske pravoslavne crkve i patrijarhu Irineju.
Amfilohije odbio da se sastane sa Vučićem?
Vidovdan.org, PobjedaIzvor

Prema tvrdnjama tog portala predsjednik Vučić je predložio mitropolitu Amfilohiju da se sretnu u Manastiru Morača gdje bi na Božić zajedno ložili Badnjak, ali je mitropolit Amfilohije to odbio.

- Pošto iz predsjednikovog kabineta nisu uspjeli da uspostave kontakt sa vladikom Joanikijem u međuvremenu je dogovoreno da Vučić sa vladikom Atanasijem Rakitom ode do Pljevalja gdje će u organizaciji eparhije mileševske biti priređeno loženje Badnjaka - piše ovaj portal.

Portal podsjećai na izjavu rektora Cetinjske bogoslovije i jednog od najbližih Amfilohijevih saradnika koji je kazao da Vučić treba da dođe kao državnik ali ne na vjerski praznik, što je protumačeno kao Amfilohijevo protivljenje dolasku Vučića.

- Vučić neka dođe kao državnik u posjetu državi. Ozbiljno, višednevno, planski i najavljeno - rekao je Perović i dodao da vjerski praznici nijesu prilika za to.

 

Portal Analitika