Politika

Lekić: Perović glas razuma u izrežiranoj atmosferi visokih tenzija

Lider Demosa, Miodrag Lekić, ocijenio je danas da izjava rektora Cetinjske bogoslovije, Gojka Perovića, da je primjerenije da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić umjesto božićne posjete Crnoj Gori to učini nekom drugom prilikom u formi i sadržini državnika, predstavlja glas razuma u, kako kaže, nastaloj, planski izrežiranoj atmosferi visokih tenzija.
Lekić: Perović glas razuma u izrežiranoj atmosferi visokih tenzija
Portal AnalitikaIzvor

„To je ujedno i čas pseudosekularnim državnicima Vučiću, Đukanoviću i njihovom zajedničkom, javno obznanjenom savjetniku Bebi Popoviću, da ne ulaze i manipulišu crkvenim pitanja, na što ih obavezuju i ustavi obje države“, saopštio je Lekić.

Dostojanstvena izjava Perovića je, dodaje on, ujedno i poruka građanima Crne Gore „da ne traže nikakve pomoći sa strane i da Crna Gora treba, i to mirnim putem, do kraja ofira manipulatorsku akciju s političkim ciljevima Đukanovića koju je započeo na kongresu svoje stranke“.

„Sekularni predsjednik Đukanović je, u svojoj novoj ideološko-crkvenoj fazi, umjesto javnog  dijaloga sa crkvom, uspio uz pomoć sekularnog sveštenstva u Skupštini da se izglasa zakon o crkvenoj materiji koji je proizveo haos u zemlji, sada već i napetosti u regionu. Ako u državnim institucijama ima autonomnih i odgovornih  pojedinaca, koji nisu pod potpunom kontrolom Đukanovića, za očekivati je da započnu dijalog, možda baš sa sveštenikom Gojkom Perovićem, i slično njemu doprinesu smirivanju planirani uzavrele situacije u zemlji“, poručuje Lekić.

Portal Analitika