Politika

Labudović: Vučić dolazi obasjan svetim i svijetlim plamenom Badnjaka

„Najavljeni dolazak predsjednika Srbije, Aleksandra Vučića, na loženje badnjaka na sjeveru Crne Gore, još jedna je potvrda neraskidivog jedinstva srpskog naroda“, kazao je izvršni direktor Srpske kuće, Emilo Labudović.
Labudović: Vučić dolazi obasjan svetim i svijetlim plamenom Badnjaka
Portal AnalitikaIzvor

Takođe, dodaje on, to je i snažan podstrek vjerujućem narodu Crne Gore koji je, kako kaže, listom ustao da brani svetinje Srpske pravoslavne crkve.

„Polazeći od činjenice da je Aleksandar Vučić svojom odlukom da pomogne stvaranje Srpske kuće darivao Srbe u Crnoj Gori kao ni jedan državnik Srbije od Kralja Aleksandra naovamo, njegov dolazak u ovom teškom trenutku za srpski narod u Crnoj Gori doživljavamo većim uzdarjem i prilogom od samog materijalnog poklona našem narodu“, poručio je Labudović.

On ističe da je dolazak Vučića, i ako mimo međudržavnog protokola, „jasna poruka ovdašnjem režimu da, uprkos svemu, Srbija nije i neće okrenuti leđa svojim sunarodnicima gdje god da žive“.

„Istovremeno, srpski narod snažno osuđuje antisrpsku histeriju koja se povodom Vučićevog dolaska programirano podstiče u Crnoj Gori jer svako onaj ko dolazi sa porukom mira, bratske sloge i ljubavi, sa blagoslovom Srpskog Patrijarha i obasjan svetim i svijetlim plamenom Badnjaka, dobro je došao. Ako ne više, a ono makar onoliko koliko je čuveni rušitelj Jugoslavije, Stjepan Mesić, dobrodošao među počasne građane Podgorice a da pojedini od onih koji danas napadaju Vučića tada nijesu ni jednu riječ osude izgovorili“, zaključio je Labudović.

Portal Analitika