Društvo

Vuksanović: Ugrožena mi je bezbjednost, plašim se i za pse

Vlasnica prihvatilište za napuštene životinje NVO “Riki i Koski” Danijela Vuksanović već treći put zaredom u posljednjih dvadeset dana prijavljuje kolašinskoj policiji nevjenčanog supruga Zlatka Miloševića, sa kojim 10 godina živi u vanbračnoj zajednici, zbog nasilničkog ponašanja. Ona se obratila i Sigurnoj kući jer se plaši za svoju bezbjednost i bezbjednost 170 životinja u prihvatilištu, pišu Dnevne novine.
Vuksanović: Ugrožena mi je bezbjednost, plašim se i za pse
Dnevne novineIzvor

“U Crnoj Gori nasilje nad ženama je izgleda postala svakodnevnica, do sad sam nevjenčanog supruga prijavila tri puta u toku proteklih 20 dana, ali kolašinska policija ne reaguje. Nije mi jasno zašto tolerišu čovjeka koji mi svakodnevno prijeti uz riječi da živa neću dočekati Novu godinu i zašto je takva osoba još uvijek na slobodi. Da li se on toleriše zato što je brat bivšeg potpredsjednika opštine Đura Miloševića. Kontaktirala sam i Sigurnu kuću, u opasnosti sam ja i 170 mojih pasa u prihvatilištu, koje se nalazi na njegovoj imovini”, objašnjava za Dnevne novine Vuksanović.

Posljednjih šest godina skupljala je, kako kaže, donacije za životinje i brinula se o njima misleći da će biti sve kako treba, ali to nije urodilo plodom. Ona pored svih muka koje su je snašle od partnera, već dugi niz godina hrabro se bori i sa opakom bolešću, koja je zadesila.

“On sada želi da me odatle otjera uz prijetnje da neću živa dočekati Novu godinu. U policiji mi je rečeno da se obratim njegovom bratu, ja sam to učinila i nekoliko puta ga pozivala da Zlatka povede na liječenje, no on je moje molbe ignorisao i još više ga huškao protiv mene, a u interesu mu je da od brata uzme imovinu. Ja u kuću ne smijem ni da zanoćim od straha”, kazala je ona.

Kako Vuksanović ističe, uz životinje koje ima u prihvatilištu htjela je da lakše podnese svoju opaku bolest, da pomogne i suprugu kao i cijelom društvu, jer ljubav prema životinjama to može, ali sada više nema snage, te je bila prinuđena da sve prijavi policiji.

“Ja sam napustila kuću u kojoj smo zajedno živjeli, obilazim životinje, ali se ne zadržavam koliko bi trebalo da im se posvetim jer se plašim šta bi njemu u takvom stanju moglo svašta da padne na pamet. Ja mogu odmah da odem iz Kolašina, ali gdje ću sa toliko životinja i ko će o njima da brine”, zabrinuto je kazala Vuksanović.

Iz Uprave policije kazali su da je tačan podatak kako je Vuksanović za posljednjih 20 dana podnijela tri prijave protiv Zlatka Miloševića.

“Kolege iz kolašinske policije postupili su po sve ti prijave. U jednom slučaju podnešena je prekršajna prijava protiv Zlatka Miloševića iz zakona o nasilju u porodici, druga prijava je arhivirana jer nema elemenata ni krivičnog djela ni prekršaja, a za treću prijavu su u toku mjere i radnje oko pomenutog slučaja”, kazano je iz Uprave policije.

Portal Analitika