Društvo

Amfilohije Vučiću: Nijesi dobrodošao u Crnu Goru na Badnji dan

Episkopski savjet Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, koji čine mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, episkop budimljansko-nikšićki Joanikije, episkop mileševski Atanasije, episkop zahumsko-hercegovački Dimitrije, episkop dioklijski Metodije i episkop umirovljeni zahumsko-hercegovački Atanasije, zasjeda večeras.
Amfilohije Vučiću: Nijesi dobrodošao u Crnu Goru na Badnji dan
direktno.rsIzvor

Predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću će, prema nezvaničnim informacijama, uputiti poruku da ne dolazi na Badnji dan na sjever Crne Gore.

Episkopski savjet, kako prenosi Direktno.rs, razmatra dvije odluke: prva je da se napravi pravni tim koji će djelovati protiv Zakona o slobodi vjeroispovijesti, a drugi da se Vučiću pošalje jasna poruka da na Badnji dan nije dobrodošao u Crnu Goru, već da mu je tog dana mjesto u Pećkoj patrijaršiji na Kosovu.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić provešće Badnji dan sa Srbima na sjeveru Crne Gore, potvrđeno je ranije danas Tanjugu u Kabinetu predsjednika Srbije.

Vučić će, kako je ranije javio Blic, prisustvovati nalaganju badnjaka i time pokazati "da je to prilika da se još jednom ukaže na jedinstvo srpskog naroda u očuvanju srpskih svetinja i srpske crkve"
 

Portal Analitika