Košarka

Košarkaš Partizana izgubio sinove blizance

Košarkaš Partizana Vilijam Mozli prvi put otkako je u tom klubu progovorio je o tragediji koja mu se desila prije skoro osam godina.
Košarkaš Partizana izgubio sinove blizance
espreso.rsIzvor

Sadašnji ljubimac "grobara" je 3. marta 2012. izgubio sinove blizance, Džejdena i Kejdena. Dječaci su rođeni 20. marta 2011. i nikad nisu napustili bolnicu, a preminuli su zbog respiratornih problema.

Mozli je tada nastupao u NCAA ligi, a nedugo poslije te tragedije otišao u Evropu, odnosno u Italiju.

"Bilo je teško, ali morao sam da budem jak zbog supruge. Uspio sam da prenesem sav teret na sebe, nisam joj dozvolio ni u jednom momentu da me vidi tužnog. Bilo je prilično teško, jer se dogodilo dok sam igrao utakmicu, a kad ti se desi tako nešto, ne možeš mnogo da uradiš nego da sačekaš da prođe vrijeme. Kako ono prolazi, postaje lakše", rekao je Mozli u intervjuu za "Espreso" i nastavio:

"Bilo je veoma teško, trebalo mi je mnogo vremena. Pomoglo mi je to što su treneri bili tu za mene, čuvali su mi leđa, pričali smo mnogo o svemu što se desilo.

Uvijek su mi govorili da ih zovem kad god mi treba nešto. Kad god sam osjećao da imam neki problem, to sam i radio, zvao ih, pričao sa njima".

Mozli sada ima sina...

"On je veliki dio mog života. Samo što nisam zaplakao kad se rodio, jer mi je praktično to što se on rodio zdrav bilo čudo. Kažu da je pljunuti ja, veoma je smiješan, sjajan je lik, mnogo ga volim".
 

Portal Analitika