Društvo
  • Portal Analitika/
  • Društvo /
  • Mitropolija: Sinoć lica koja nijesu bila u uniformama prijeteći pištoljima privela grupu četrnaestogodišnjaka

Mitropolija: Sinoć lica koja nijesu bila u uniformama prijeteći pištoljima privela grupu četrnaestogodišnjaka

Mitropoliija Crnogorsko primorska saopštila je da je nakon sinoćnjeg molebana za mir koji je održan u Sabornom Hramu u Podgorici i javnog poziva sveštenika da se narod mirno raziđe, lica koja nijesu nosila policijsku uniformu pod prijetnjom pištoljima i primjenom sile, priveli grupu djece od 14 godina i starije i odvedeli ih u vozila koja nisu imala policijske oznake.
Mitropolija: Sinoć lica koja nijesu bila u uniformama prijeteći pištoljima privela grupu četrnaestogodišnjaka
Portal AnalitikaIzvor

Preporuka sveštenstva donešena na osnovu informacija sa kojima smo raspolagali da će biti ubačene osobe koje će gađati policajce i izazivati haos i nered ulicama Podgorice, pokazala se istinitom, tvrde u Mitropoliji.

“Najoštrije osuđujemo primjenu sile od strane tajne policije nad nedužnom djecom i pozivamo predstavnike savjeta za građansku kontrolu rada policije, kao i nevladin sektor da zatraže unutrašnju kontrolu rada službenika policije i ako se utvrde ove činjenice i prekoračenja ovlašćenja, kazne lica koja su tukli djecu u ove blage dane pred Božić”, kaže se u saopštenju.

Pored svega izrečenog, kako se dodaje, Crkva kao i hiljadama godina unazad poziva sve ljude na mir i ljubav pred Kolijevkom Bogomladenca Hrista.

Portal Analitika