Region

Vučić: Nemam problem da razgovaram sa Đukanovićem, dobro što je srpski narod pokazao jedinstvo

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nema problem da razgovara sa Milom Đukanovićem "iako stvari vidi na nešto drugačiji način od njega", kao i da postoji mogućnost da će Đukanović učestvovati na skupu lidera regiona koji treba da se održi uskoro u Sremskim Karlovcima ili Subotici.
Vučić: Nemam problem da razgovaram sa Đukanovićem, dobro što je srpski narod pokazao jedinstvo
Beta, AgencijeIzvor

Vučić je u Patrijaršiji SPC, odgovarajući na pitanja novinara, rekao da Srbija mora da poštuje državu Crnu Goru ali i da razumije potrebe i srpskog naroda (koji živi u Crnoj Gori), kao i da mu "ne pada na pamet da se stidi što pripada srpskom narodu, koji nikoga nije uvrijedio i nikome ništa nije učinio nažao".

"Ako u svemu što se desilo srpskom narodu postoji nešto dobro to je onda što se pokazalo jedinstvo, koga ne bi bilo da nemamo ovakvog patrijarha i da nismo sazreli kao narod", rekao je Vučić nakon razgovora sa patrijarhom Irinejem o događajima u Crnoj Gori.

Vučić nije želio da odgovara na pitanja novinara koja su se odnosila na prvo ročište pred Visokim sudom u Londonu, po tužbi grupe građana protiv Srpske pravoslavne crkve zbog pedofilije i seksualnog nasilja, koje je zakazano za 17. januar 2020. godine, a odbio je da komentariše i njegovo pominjanje u predizbornoj debati kandidata za predsjedničke izbore u Hrvatskoj.

"Gledao sam, ali čekaću da se završe izbori pa ću onda da komentarisem. I to govori koliko je Srbija danas zrelija, odgovornija i ozbiljnija, činjenicom da ne želim da odgovaram makar i na teške lične uvrede. Misle da imaju prava da odlučuju ko je dobar predsjednik u Srbiji a ko nije. Na lične uvrede ću da odgovorim kada se izbori (u Hrvatskoj) budu završili", kazao je Vučić.

 

Portal Analitika