Crna hronika

Nikšićka policija: Kod učesnika protestne šetnje pronađen arsenal oružja, on pobjegao (FOTO)

Nikšićka policija je osnovu operativnih saznanja, a postupajući po naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Nikšiću izvršili pretres stana i drugih prostorija, na dvije lokacije u Nikšiću, koje koristi lice Petar Raković (53) iz Nikšića.
Nikšićka policija: Kod učesnika protestne šetnje pronađen arsenal oružja, on pobjegao (FOTO)
Portal AnalitikaIzvor
Prilikom pretresa pronađeno je i oduzeto dva revolvera, dvije puške, oko 560 komada municije, cijev od puške, jedan topovski udar, određena količina pirotehničkih sredstava, pet memorijskih kartica, dva mobilna telefona, dva para lisica, kao i plastificiranu tablu sa natpisom „Hrabro dosta čekanja“.
Pronađeni predmeti će biti upućeni na vještačenje u Forenzički centar Danilovgrad.
"Dodajemo da se P.R., kada je primijetio policijske službenike koji su se pripremali da izvrše pretres na mjestu njegovog stanovanja, udaljio sa lica mjesta. 
niksic-oruzje-2Sa navedenim je upoznat nadležni tužilac koji je naložio da se P.R. odmah po pronalasku liši slobode i sprovede njemu na dalju nadležnost, nakon čega će izvršiti kvalifikaciju krivičnog djela", saopšteno je iz policije. 
Policija napominje, ovo lice je 28. decembra 2019. godine lišeno slobode i privedeno nadležnom sudu zbog počinjenog prekršaja iz člana 12. Zakona o javnom redu i miru. Naime, on je prisustvovao protestnoj šetnji u Nikšiću a kojom prilikom nije postupio po naređenju policijskih službenika da se udalji sa pješačkog prelaza.
Portal Analitika