Politika

Brajović: Indent DF-a najavljena predstava i prikrivanje političke nemoći

Incident DF-a nije bila impulsivna reakcija, već najavljena predstava i prikrivanje političke nemoći – kazao je Ivan Brajović.
Brajović: Indent DF-a najavljena predstava i prikrivanje političke nemoći
Portal AnalitikaIzvor

Poručio je i da je cilj Crne Gore zaštita državne imovine i kulturnih dobara, dok je cilj SPC zaštita dosadašnjeg stanja i nastavak političkog angažmana uz odsustvo kontrole svega što je u vezi sa njihovim djelovanjem i imovinom.

Brajovović je u intervju PObjedi rekao da bi bez obzira na politički primitivizam i nasilje koje je pokazala opozicija Crna Gora trebalo bi da bude ponosna na izglasavanje Zakona o slobodi vjeroispovijesti, kojim je napravljen još jedan korak u zaokruživanju državnog i građanskog identiteta – kazao je, u intervjuu za Pobjedu, Ivan Brajović, predsjednik Skupštine i prvi čovjek Socijaldemokrata.

– Naša država je dobila savremeni zakon koji se temelji na jednom od osnovnih ljudskih prava, a to je sloboda vjerovanja ili uvjerenja. Nažalost svih koji misle da u Crnoj Gori postoje građani prvog i drugog reda, zavisno od njihove vjere i nacije, a na ponos nikad jedinstvenije građanske Crne Gore, ovim zakonom smo odbili pokušaj diskreditacije temeljnih principa na kojima počiva naša država. Potvrdili smo dugoročno učvršćivanje samosvjesne Crne Gore u kojoj su naše razlike bogatstvo i nasljeđe koje ova i svaka naredna generacija mora da njeguje i nadograđuje. Konačno, pokazali smo da svako mora da djeluje u zakonskom okviru – rekao je Brajović.

Portal Analitika