Crna hronika

Zbog incidenata u Podgorici, Nikšiću i Danilovgradu procesuirano 14 osoba

Uprava policije (UP) saopštila je danas da je više lica procesuirano zbog incidenata na teritoriji Podgorice, Danilovgrada i Nikšića.
Ilustracija
Ilustracija
Portal AnalitikaIzvor

Policija u Podgorici je, kako navode iz UP, zbog događaja koji su se desili sinoć – protesta protiv donošenja Zakona o slobodi vjeroispovijesti – prrivela ukupno 13 lica u prostorije Centra bezbjednosti Podgorica i to: M.Đ. (28), P.Đ. (25), S.K. (32), N.C. (31), D.K. (31), B.Š. (28), V.J. (31), L.N. (19), D.Ž. (18), R.B. (18), N.R. (26), V.M. (60) i M.M. (34).

Policija je lišila slobode V.J. (31) i L.N. (19) zbog počinjenog prekršaja iz čl. 11 Zakona o javnom redu i miru.

Zbog sumnje da su počinili krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti slobode su lišeni D.Ž. (18), R.B. (18), N.R. (26).

M.M. (34) i V.M. (60) su lišeni slobode zbog počinjenih prekršaja iz čl. 33 Zakona o javnim okupljanjima i javnim priredbama.

– Navodimo da postupajući službenici CB Podgorica preduzimaju sve potrebne mjere i radnje u cilju utvrđivanja odgovornosti pojedinaca, kao i cilju identifikacije počinilaca, kako u vezi događaja u Gradskoj Opštini Zeta, tako i u vezi događaja kod Hrama hristovog vaskrsenja u Podgorici. Prilikom kamenovanja sinoć od strane građana povrede je zadobilo ukupno osam policijskih službenika, od čega je njih sedam zadobilo lakše tjelesne povrede dok je jedan službenik zadobio teže tjelesne povrede – ističu iz UP.

3012policajacpovreda

Na području Danilovgrada je sinoć došlo do narušavanja javnog reda i mira zbog neprijavljenih javnih okupljanja i do blokiranja saobraćajnice. Uhapšen je M.K. (66) zbog počinjenog prekršaja iz čl. 33 Zakona o javnim okupljanjima i javnim priredbama. Policija je danas lišila slobode i P.S. (46) zbog počinjenog prekršaja iz člana 5 Zakona o javnom redu i miru. Navedena lica su procesuirana prema nadležnim sudovima.

– Nikšićka policija je 27. decembra podnijela Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom sudu za preršaje protiv M.K. (31) i Ž.R. (19) zbog počinjenog prektšaja iz čl. 23 Zakona o javanom redu i miru (isticanje zastave druge države bez odobrenja). Osim toga, istog dana je lišen slobode D.P. (29) iz Nikšića zbog sumnje da je počinio krivično djelo napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti. Zbog prekršaja iz čl. 7 Zakona o javnom redu i miru lišen je slobdoe S.Ć. (21). Osim toga u Nikšiću je lišen slobode i  P.R. (53) zbog prekršaja iz čl. 12 Zakona o javnom redu i miru – navode iz UP.

Portal Analitika